top of page

Een ongeval komt nooit alleen ...Een ongeval krijgen onderweg heeft veel nadelen. Auto stuk, tegenpartij ongelukkig, zijnde zonder moedwilligheid de oorzaak van het gebeuren, kosten die men niet verwacht heeft. De bestuurder van de Toyota die mijn Alfa massacreerde, was een jongere vrouw, haar ongeluk luid schreeuwend van de ellende die op haar was afgekomen en dit in het midden van de N80 richting Hasselt.


Samen met 2 mannen, beiden getuigen van het ongeval, heb ik haar mogen troosten, een hoopje groot verdriet over de schade aan haar auto, misschien ook over haar man die lastig zou kunnen zijn, haar baas niet goed gezind omdat ze waarschijnlijk niet haar werkplaats zou komen vervoegen,…


Spontaan gedanst Gelukkig waren er ogenschijnlijk geen gewonden. Een paar dagen na het gebeuren kwam echter de hoofdpijn, stramme schouders en nek,… Het oorzakelijk verband volgens mijn ‘veterinaire’ tussen de slag achteraan in de auto en mijn lichaam, was bewezen : een zogenaamde whiplash die moest behandeld worden. 9 knijpbeurten werden me voorgeschreven waarbij ik dan maar het advies heb gevolgd van mijn dokter om te kiezen welke kinesist me zou kunnen behandelen. De keuze viel dan op de nabijheid, met de fiets bereikbaar, een paar jaar geleden met haar nog spontaan en aangenaam gedanst, een high light van Montmartre in Sint-Truiden, net voor de corona.


Gat van de behandelingstafel

Dus toch een voordeel als gevolg van het ongeval: Een ietwat mystieke vrouw terug ontmoeten, iets raadselachtig dat me vragen doet stellen in de positieve zin, vragen die verdwijnen bij het voelen van haar vingers op mijn lichaam, eerst pijnlijk dan losmakend en verlossend. Insinuaties tijdens onze gesprekken, met mijn mond liggend maar verdwijnend in het gat van de behandelingstafel, net groot genoeg om te ademen. Niet echt comfortabel maar toch een afspraak om niet te willen missen ! En zo kreeg mijn auto, iets meer dan 4 jaar in gebruik, wat kilometers op de teller, ook opnieuw wat aandacht.


Uitstraling

Het Truiens carrosseriebedrijf, geadviseerd door mijn makelaar, had ‘m schitterend hersteld wat mocht geaccentueerd worden met een nieuwe set velgen. Reeds meer dan 30 jaren klant bij een bandencentrale in onze vurige stede, reeds verschillende meisjes achter de toog van hun receptie mogen leren kennen, allemaal hun karakter, steeds aangenaam om te gaan bezoeken. Het is slim bekeken van dat bedrijf, een vrouw aan de receptie die advies geeft omtrent de schoonheid, de uitstraling van je auto. Als man is aanvaarding veel gemakkelijker en best ook verdedigbaar bij de eigen achterban. Het was dus snel beslist en binnenkort mag ik toeren met nieuw schoeisel voor mijn Alfa…


Italiaans beestje

Ondanks het feit dat ik als man ook al wat jaren op mijn teller heb staan, zal dat moment heerlijk zijn, instappen en eerst kijken naar je wielen, aankomen bij de bestemming en opnieuw kijken, alsof ze zouden veranderd zijn tijdens de rit. Een borduur kan dus een grote vijand worden voor mijn Italiaans beestje, althans voor de velgen die tot dan nog nieuw zijn.

Zoals voor veel mensen, … de auto wat aangepast en dus nieuw speelgoed voor dat grote kind…

1.342 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page