top of page

Gelukkig is er nog altijd de Jeugddienst


Trudocs heeft zijn handen meer dan vol in deze stad met voorkruipende burgemeesters, kwakzalvende gemeenteraadsvoorzitters en taartbeluste, voyeuristische politieagenten. Steeds weer moeten we de vinger op de wonde leggen. Het is dan ook hartverwarmend om te zien dat we daarbij ook geholpen worden door de stadsdiensten zelf.


Neem nu de Jeugddienst. Daar moeten tegenwoordig nogal subversieve geesten aan de slag zijn. Ooit onder 'good old' JM-Potters een tsjeven-bastion van jewelste. Vandaag een baken van humanistische zelfkritiek in een zee van jaknikkers en schaamteloze lakeien. We rolden al over de grond van het lachen na de lancering van het bloedstollende crimispel 'De Bomenbeul' waarbij de Truienaar op een interactieve speurtocht doorheen het stadscentrum struint, op zoek naar een 'onbekende' dader die bomen vernielt.


Op zoek naar malafide stadsprojecten?

Nu bestaat de Jeugddienst erin om een nieuw stadsspel te ontwikkelen: 'IMMO-REEL' een spel voor de jeugd ter sensibilisering van die vermaledijde vastgoedsector, zo vertelt men ons. Het fijne weten we er niet van. Moeten de kinderen nu op zoek naar malafide stadsprojecten? 'Dikke Bertha' spelen in de ondergrondse parking Clockhempoort overgekocht van Indigo Belgium voor een bedrag van 5.490.000 euro oftewel 22.500 euro per parkeerplaats. 'Een-twee-drie Piano' aan de Flossy-Building ter hoogte van de Gazo-site waar de stad alle kosten voor inname van openbaar domein liet vallen ten gunste van de aannemer. 'Zoek de Schat' in de Oude Muziekschool die maar niet verkocht geraakt en waarmee geleurd wordt op een wijze waarbij een televerkoper van Callexcell het schaamrood naar de kaken stijgt. 'Alleen-op-de-Wereld' in Droneport waar de lokalen er leger bijliggen dan de meeste winkels in het eerste deel van de Stapelstraat. Of moeten de kinderen zoeken naar schepenen met goede contacten in de vastgoedwereld? We weten het niet. Maar het nieuwe spel van de Truiense Jeugddienst is in onze ogen alvast een schot in de roos. Al wordt ons enthousiasme naar 't schijnt niet gedeeld door sommige schepenen en de talloze vastgoedmakelaars die onze Fruitstad rijk is. Ze kunnen ons wat. Vandaar, een welgemeend compliment aan alle medewerkers van de Jeugddienst: 'Doe zo voort!'


www.immo-reel.be

947 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page