top of page

Gezond verstand komt bovendrijven: "Zoutstraat sinds vandaag opnieuw open"


Op de valreep opent burgemeester Veerle Heeren (CD&V) de Zoutstraat. Op de valreep, want maandag staat het dossier als extra punt op de agenda van de gemeenteraad op haar te wachten. Heeren weet dat ze geen meerderheid hieromtrent heeft, slikt haar trots vandaag in en laat het paaltje naar beneden gaan. Zoutstraat terug open.


"Overleg en samenwerking zorgen voor goede oplossingen", zegt burgemeester Heeren met het schaamrood net niet op de bolle wangen. "Daarom beslissen we nu in overleg om het paaltje van de Grote Markt naar de Zoutstraat naar beneden te brengen."


In de politieke wandelgangen horen we een ander geluid. Namelijk dat het Truiense schepencollege haar duidelijk heeft gemaakt, dat ze het dossier moest oplossen voor de gemeenteraad van komende maandag. Dat was ze tijdens de CD&V-fractie van afgelopen week voorlopig nog niet van zinnens. "Ik antwoord zelf op het toegevoegd punt", zei ze autoritair tegen haar fractieleden die zich afvroegen wat nu de houding ging zijn in deze beschamende affaire. Maar dat was zonder haar coalitiepartners gerekend.


Bram en Eline

In overleg met wie? Met zichzelf en met Trud'Or? Sinds het vertrek van Pascal Vossius is zowat de helft van de dynamiek uit de middenstandsvereniging verdwenen. En van het nieuwe managementteam Eline Dessers (29) en Bram Deltour (21) moeten we het eerste verstandige woord nog horen. Pijnlijk om te zien hoe een actie vanuit de handelaars zelf, de opening van de Zoutstraat moest forceren. Waar waren die Eline en Bram de voorbije maanden eigenlijk in gans deze discussie?


Boete

Daarenboven wordt het afwachten wat burgemeester Heeren als hoofd van de politiezone Sint-Truiden-Nieuwerkerken-Gingelom gaat doen aan het overdreven 'parkeergeverbaliseer' in het Truiense centrum. Want ook daar hebben de centrumhandelaars niet veel meer nodig om tot (protest)actie over te gaan?


Pluim

Een pluim voor de jonge gemeenteraadsleden Eddy Elherboutti (sp.a) en Laurien Bamps (Open Vld) die het dossier op de politieke agenda plaatsten en het vuur aan het lont hielden. Of hoe paars opnieuw even opkleurt in de Trudo-stad.

415 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page