top of page

Gigantische kat waakt voortaan over de HamelstraatWat heeft apothekeres Martine Ruppol gemeen met Captain Bebop? Sinds afgelopen vrijdag een gigantische kat in de vorm van een mooie muurschildering!

De Hamelstraat, één van de meest pittoreske straatjes van Sint-Truiden, heeft een zeer actieve buurtwerking. Het Hamelstraatcomité onder het rechtvaardige voorzitterschap van Léon Kempeneers organiseert hele jaar door activiteiten om de inwoners dichter bij elkaar te brengen. Er is de jaarlijkse bebloeming en de unieke kerststerren. Verleden jaar deed de winterreuzin ‘Prinses Trudy’ haar intrede dankzij Captain Bebop die door het leven gaat als Raf Roefflaer. Deze herfst creëert hij de muurschildering op de zijgevel van apotheek Ruppol .

Gigantische kat

Op het vorig buurtfeest bedachten Raf Roefflaer en Martine Ruppol dat ze samen iets moois van de gevel konden maken. Martine zorgde voor de stelling en Raf voor de uitvoering.

De oude cementvlakken op de zijgevel werden samengebracht tot één groot canvas en voorzien van een mooie zwarte kader. Centraal staat een gigantische kat die vanuit zijn living aan het koordje van een lamp trekt. Een vrolijk spel van kleur en licht in een wat donkere tijd legt kunstenaar Raf Roefflaer uit. Visueel lijkt het alsof de kat vanachter het raam de toeschouwers met een grote glimlach begroet en op vaste tijdstippen gaat deze lamp effectief aan- en uit.


Meer ondersteuning

Het buurtcomité verzorgde samen met de stad Sint-Truiden een warm en gezellig samenzijn met de buurt in aanwezigheid van schepen van cultuur Stijn Vanoirbeek (cd&v) die de installatie ook plechtig kwam inhuldigen. "Al mochten zo'n initiatieven toch wat meer steun krijgen van het stadsbestuur, niet alleen tijdens de opening", hoorde je tussen neus en lippen door. In ieder geval, een mooie visuele aanwinst van het nu al kunstigste straatje van Sint-Truiden.

983 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page