top of page

Gouden kans voor Brustemse verenigingen? "Geen commentaar!"Bij de oprichting van Zorgbedrijf Sint-Truiden werd het woonzorgcentrum (WZC) Sint-Laurentius in Brustem aan hen toegewezen. Onlangs zijn deze gebouwen in de etalage gezet om de renovatie van WZC ’t Meiland te financieren.


Gemeenteraadslid Filip Moers (Vooruit) stelde een tijd geleden al dat Sint-Laurentius uitermate geschikt zou zijn als onderkomen voor een aantal Brustemse verenigingen, naar voorbeeld van het gemeenschapscentrum van Zepperen. "De Stad Sint-Truiden zou dus in die optiek de gebouwen kunnen aankopen van haar eigen Zorgbedrijf. Brustem is één van de drie Truiense centrumdorpen die verder mogen uitbreiden", vertelt Moers. "Het is cruciaal dat hierbij de nodige gemeenschapsruimtes worden voorzien. Een zoveelste privé bouwproject met appartementen stimuleert niet noodzakelijk het gemeenschapsgevoel."


Gouden kans

"Veel Brustemenaars hebben te kennen gegeven dat ze het gebouw graag bewaard zien omdat het de laatste verblijfplaats was van hun familieleden", gaat Moers verder. "Een herbestemming en renovatie van de gebouwen om verenigingen te huisvesten zou hieraan tegemoet komen. In Zepperen heeft men dit succesvol kunnen realiseren. In Brustem doet zich nu een gouden kans voor om hetzelfde te doen."


De Truiense meerderheid laat voorlopig niet zijn kaarten kijken. We vroegen een reactie aan waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) maar die gaf te kennen niet te willen reageren.


512 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Jun 15, 2021

Al goed dat de Jumbo daar niet komt...

Like
bottom of page