top of page

Hebben Veerle Heeren en Pascy Monette zich al een 'overschotje' ingespoten?Terwijl vooral risicopatiënten in Vlaanderen uitkijken naar hun eerste coronavaccin op 22 februari, blijft in Sint-Truiden de vraag of burgemeester Veerle Heeren (CD&V) en Pascy Monette (Open Vld) zichzelf al een vaccin hebben toegediend met overschotjes. In Lommel hebben schepenen Karel Wieërs (N-VA) en Nancy Bleys (CD&V) hun voorkruiperij opgebiecht, in Sint-Truiden weigeren Heeren en Monette op de vaccinvraag van Trudocs te antwoorden.


Dat de vaccinaties schaars zijn en iedereen ongeduldig op zijn coronaprik wacht, is wel duidelijk. Dat twee van die schaarse vaccinaties nu bij politici terechtgekomen zijn terwijl rusthuizen nog volop aan het prikken zijn, roept toch vragen op in Het Laatste Nieuws. Op vrijdag 5 februari botste rusthuis Kapittelhof in Lommel tijdens hun tweede vaccinatieronde op twee vaccinoverschotten. "Die overschotten zijn te verklaren doordat tussen de eerste en tweede vaccinatieronde twee bewoners positief hebben getest. Daardoor mochten ze tijdens het tweede vaccinatiemoment geen inenting krijgen", legt verantwoordelijke van Kapittelhof Rudi Fonteyn in HLN uit. Maar of het nu de bedoeling is dat politici zich gaan bedienen van het vaccin is nog maar de vraag. "Bij vaccinoverschotten moet eerst naar de prioritaire groepen worden gekeken. Dat zijn bewoners van het rusthuis, personeel of mensen uit de eerste lijn. Schepenen behoren niet tot dat lijstje."


Na een tip van een zorgverlener aan de redactie van Trudocs, stelden wij herhaaldelijk de vraag of de leden van het schepencollege al waren ingeënt. Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) en OCMW-Voorzitter Pascy Monette (Open Vld) verkiezen om niet te antwoorden maar te zwijgen.

1.566 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page