top of page

Hoe lang nog laten de Truiense liberalen hun stad kapotschrijven?


Het stopt niet. Truiense politie-inspecteurs blijven de inwoners en handelaars van Sint-Truiden bestoken met boetes. Vandaag werd Dieter Porreye van Den Hof op de Grote Markt terwijl hij zijn bestellingen inlaadde, op de bon geslingerd. Dat de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) al langer de pedalen kwijt is, weten we ondertussen. De vraag op ieders lippen is, waarom laat de Truiense Open Vld dit gebeuren?


De Truiense handelaars komen stilaan tot een kookpunt en laten dat nu ook duidelijk merken. Hun posts op sociale media om de situatie aan te kaarten, worden door de Truiense politie verwijderd als sneeuw in de Sahara. Nu er weer een lockdown-light dreigt, is het 'all hands on deck'. Aanhuis-leveringen, afhaalpunten. Hun credo is: "Creatief zijn, of niet meer zijn." Maar wanneer de Truiense politie lustig boetes blijft uitschrijven, tja dan zinkt de moed iedereen in de schoenen. Trouwens een politie die nog steeds het onderwerp is van een intern onderzoek door Comité P. Een van de te onderzoeken aberraties: het willekeurig viseren en beboeten van personen. Genre: 'heeft de lokale fruithandelaar afgelopen weekend eens te diep in de ogen gekeken van het liefje van deze of gene flik. Die zullen we nu eens de komende dagen op de bon slingeren sè.'


Quid Open Vld?

Maar ondertussen regent het ook klachten bij de Truiense Open Vld. Horeca-ondernemers en handelaars zijn doorgaans trouwe kiezers van het blauwe fabriekje. Maar hun schepenen en politieraadsleden blijven oorverdovend stil. Dat nemen die kiezers hoe langer hoe minder. Uit goede bron weten we dat de liberalen zich al een tijdje minder comfortabel in de coalitie voelen. Terwijl een gekneusde Heeren zich aanschurkt tegen een ontketende Engelbosch, kijken de Truiense Open Vld'ers bezorgd toe. Wanneer tot omzichtigheid wordt aangemaand krijgen de blauwe bestuurders het deksel op hun neus. Niet in het minst van een bijzonder cassante Jelle Engelbosch bij wie, nu in het nauw gedreven, alle remmen los zijn. Alleen, de collateral damage of randschade voor hun partij wordt met de dag groter. Wanneer gaan zij nu eens op de schepentafel kloppen, of ... er de stekker uit trekken. Hun premier weet hoe dat moet.


1.884 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page