top of page

In beeld: Sprookjesachtige Kerstsfeer in alle eenvoud op het BegijnhofVanaf vrijdagavond baadt het begijnhof in een rustige, feeërieke kerstsfeer. Voor het 15de jaar op rij bouwt het buurtcomité een nieuwe lichtinstallatie, steeds samen met kunstenaar Hugo Duchateau. Het resultaat oogt prachtig. Onze fotografe haalde haar hart op.


"'t Is nog nooit zo schoon geweest", roept een oudere dame me vanuit haar deuropening enthousiast toe. En ze heeft overschot van gelijk. Het Truiense begijnhof ligt er prachtig bij. Overal twinkelen er kerstlichtjes. Nergens overdreven, geen Disneytoestanden. Eerder aangenaam sober, maar warm. Hier en daar staat een vriendelijke buurtbewoner zelfgemaakte warme gemberthee gratis en in alle vriendschap uit te delen. De eenvoud ontwapent.
21 unieke kerststallen

"Dit jaar pakken we uit met een heel bijzondere opstelling, niet spectaculair maar prachtig in alle eenvoud", knikt Marleen Thijs van het buurtcomité. "Door het interieuratelier van Hasp-O Zuid werden 11 kerstfiguren levensgroot uitgezaagd. Het buurtcomité heeft samen met beeldend kunstenaar Hugo Duchateau dagenlang aan de beelden getimmerd en geschilderd. Terwijl aan de voorgevel van de begijnhofkerk deze reuze kerststal staat, hebben bewoners achter hun ramen miniatuur winterlandschappen en mini-kerststallen uit de hele wereld geplaatst. Daarvoor heeft het Minderbroedersmuseum DE MINDERE 21 sets unieke kerstbeelden uit de hele wereld uitgeleend."


in picture: Hilde Vandersmissen achter haar lekkere gemberthee


'Kerstmis op het Begijnhof'

Het begijnhof is verder versierd met verlichte kerstbomen van de stad, met zelfgemaakte lichtkransen en met andere creatieve verlichting van bewoners", gaat Guy Plevoets van het buurtcomité verder. "Hierbij zijn ook de nieuwe bewoners van het Agneshof, een recente uitbreiding van het begijnhof, betrokken. Kortom 'Kerstmis op het Begijnhof' is in het weekend een extra attractie tijdens het wandelcircuit van Sint-Truiden by lights. Maar ook in de week is de kerstsfeer op het begijnhof een wandeling waard, zowel overdag als 's avonds."in picture: Marleen Thijs van het buurtcomitéEen aanrader!

167 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page