top of page

In naam van de uitvinder van de Kerststal: "Vier Kerst thuis en schrijf kerstkaarten"

Museum DE MINDERE vraagt in naam van de uitvinder van de kerststal Franciscus van Assisi om Kerstmis thuis te vieren en om postkaarten naar mekaar te sturen




Het wordt pas een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar als we deze eindejaarsperiode thuis blijven. DE MINDERE, het museum van de Vlaamse Franciscaanse familie, zet z'n oproep kracht bij met een ludieke 'kerstappartement' postkaart en nog vijf andere mooie postkaarten met tekeningen van de kunstenaar SPRNG. Deze gratis kaarten willen een hart onder de riem steken en aanmoedigen.


Franciscus van Assisi is de uitvinder van de kerststal. In 1223 bouwde hij in het Italiaanse Greccio voor de eerste keer een levende kerststal. "Door het verhaal uit de Bijbel uit te beelden wilde hij iedereen meer laten 'aanvoelen' wat Kerstmis betekent", legt Peter Preuveneers van De Mindere uit. "Dat voorbeeld viel goed in de smaak want het idee om een kerststal te bouwen is tot op de dag van vandaag wereldwijd verspreid. We kunnen dit jaar helaas niet bij elkaar op bezoek tijdens de eindejaarsperiode, we vieren Kerstmis en Oudjaar thuis. Maar als we nu eens de tijd nemen om postkaarten naar familie en vrienden te sturen met een persoonlijk woordje? Zo zijn we toch een beetje meer met mekaar verbonden?"




SPRNG

"DE MINDERE, het museum van de Vlaamse Franciscaanse familie, zet z'n oproep kracht bij met een ludieke 'kerstappartement' postkaart en nog vijf andere mooie postkaarten met tekeningen van de kunstenaar SPRNG", gaat Preuveneers verder. "Deze gratis kaarten willen een hart onder de riem steken en aanmoedigen. De vijf andere postkaarten zijn bedoeld als extra aanmoediging voor jong en oud voor het nieuwe jaar 2021. Leerkrachten, leiders van jeugdverenigingen kunnen er ook mee aan de slag. De postkaarten en de filmpjes achter de qr-code van elke kaart geven aanleiding om stil te staan bij vragen zoals: welke is jouw droom? waar vind jij inspiratie?"


Gratis

Deze originele postkaarten kan je individueel, met je school of vereniging bestellen bij DE MINDERE via info@deminder.be . Ze zijn gratis, je betaalt alleen de verzendingskosten of je komt ze na reservatie afhalen in het museum. DE MINDERE stuurt de postkaarten ook met plezier digitaal naar je door. Het idee is dat jij ze dan weer verder stuurt naar je familie, vrienden, collega's.



73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page