top of page

Joachim en Wouter hebben het begrepen ... ga je nu echt blijven zitten Veerle?Nu de nationale cd&v-voorzitter Joachim Coens vorige week vertrok kwam de Limburgse minister van Gezondheid Wouter Beke vol onder vuur te liggen. Beke liet het uiteindelijk zelf niet zo ver komen.Op donderdagvond hield hij de eer aan zichzelf. Alle ogen in Limburg zijn nu op Veerle Heeren gericht. Zal zij haar partij dienen of klampt ze zich verder vast aan de macht.

De laatste peiling van VRT-De Standaard maakte bekend dat CD&V met 8,7% ondertussen kleiner is dan de PVDA (9,1%). Ook Open VLD (10,2%) en Groen (9,4%) hebben alle redenen voor grote ongerustheid. N-VA (22,4%) en het Vlaams Belang (22,9%) strijden in een nek-aan-nekrace om het marktleiderschap. Vooruit (15,5%) veert op. Maar bij de CD&V hakte de peiling er keihard in. De nationale cd&v-voorzitter Joachim Coens zag de bui hangen en nam ontslag. Meteen werd duidelijk dat de positie van de man uit Leopoldsburg onhoudbaar werd. Ook die hield donderdagavond de eer aan zichzelf.


Respect

"Als militant moet je jouw partij dienen", zei Wouter Beke. "Ik doe dit om de partij zuurstof te geven. Als je voelt dat belangrijke en positieve beslissingen ondergesneeuwd worden, dan zet je dat aan tot denken en tot handelen. Dat is wat ik vandaag doe. Een groeiende groep van mensen plaatst zich in het centrum, maar vindt ons in dat centrum niet terug. Wij moeten als partij deze centrumkiezer omarmen. Als deze beslissing hiertoe kan bijdragen, dan neem ik die met volle overtuiging." Respect voor de man uit Leopoldsburg.


Partijraad zonder Bert

Maar nu Veerle. Wat gaat de geschorste burgemeester van Sint-Truiden doen? Ook de eer aan zichzelf houden, haar partij zuurstof geven of op 1 augustus doodleuk terugkeren. Een poll die Trudocs onder haar lezers hield, leert ons dat net geen 80 procent wil dat Ingrid Kempeneers de sjerp blijft omgorden. Vorige week kwam in alle stilte een partijraad van de Truiense CD&V samen, waar Bert Stippelmans voor alle duidelijkheid niet op aanwezig was. Die begon voor het eerst de piste van Ingrid Kempeneers als 'leading lady' van de Truiense christendemocraten te bewandelen. Belangrijke vraag op die partijraad was dan ook: "Wie gaat Veerle dat duidelijk maken want de kans dat ze de eer aan zichzelf zal houden, is uitermate klein."


Doe mee aan de poll en klik hier

1.259 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 opmerking


Jan Goffa
Jan Goffa
12 mei 2022

Er zit geen verband tussen de zaken Coens, Beke en Heeren. Al valt er wel een logica te vinden in de graad van verstandelijke ontwikkeling. Hoe lager deze , hoe krampachtiger men zich aan een functie vastklampt.


Like
bottom of page