top of page

Kasteelhotel van Ordingen krijgt vijfde ster uit handen van Vlaams minister van Toerisme Zuhal DemirHet Truiense kasteelhotel met 34 kamers treedt met deze vijfde ster toe tot de absolute hoteltop in Vlaanderen en Europa. Met de verhoging van vier naar vijf sterren ligt de focus in het hotel nog meer op persoonlijke service en het comfort voor de individuele gast.


"Het gebeurt niet elke dag dat ik via Toerisme Vlaanderen een vijfde ster mag toekennen aan een hotel", zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. "Deze erkenning is niet alleen een individuele beloning voor de vele aanpassingen en investeringen die het team hier de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, maar geeft ook de algemene uitstraling van de hele logiessector in Vlaanderen een stevige duw in de rug. Limburg en bij uitbreiding Vlaanderen hebben er een nieuwe trekpleister bij om toeristen uit binnen- en buitenland in alle comfort te laten genieten van al het moois en lekkers dat we te bieden hebben."


Loopjongen en strijkdienst

Kasteel van Ordingen is pas het vierde hotel in Vlaanderen dat de vijfsterren kwalificatie krijgt van Toerisme Vlaanderen. La Butte aux Bois in Lanaken en Hotel Dukes’ Palace en Hotel Heritage in Brugge kregen al eerder de vijfsterren hotelclassificatie toegekend.

Een vijfde hotelster krijg je natuurlijk niet zomaar. Hiervoor moet het hotel aan specifieke criteria voldoen, vooral gericht op service en faciliteiten. Zo moet het hotel bijvoorbeeld beschikken over een restaurant dat 7 dagen op 7 open is, over brede comfortabele bedden en bovenal over veel persoonlijke bediening en service zoals een permanente receptie, een valet parkeerservice, een bagageservice, een loopjongen, een conciërge, een strijkdienst, enz.


Streven naar dagelijkse perfectie

Voor Kasteel van Ordingen is de vijfsterren hotelclassificatie de kers op de taart, na de recente aanpassingen en de vele investeringen in het statige gebouw de afgelopen jaren. De vijfde ster is bovendien ook het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de nieuwe hotelmanager Yannick Bouts en de logiesadviseurs van Toerisme Vlaanderen. “Het behalen van een vijfde ster is een bevestiging van de aanwezigheid van algemene services en faciliteiten die wij voor onze gasten minimaal moeten voorzien,” zegt general manager Yannick Bouts. “Persoonlijke service en gastvrijheid staan hier op de eerste plaats! Kortweg: het dagelijks streven naar perfectie.”


Objectieve criteria

Momenteel telt Vlaanderen 783 erkende hotels, waarvan 88 procent beschikt over een vrijwillige sterrenclassificatie. Voor de toekenning van de hotelsterren gebruikt Toerisme Vlaanderen sinds 2017 de normen van de Hotel Stars Union. Doordat een groot deel van de Europese landen die sterrenclassificatie ook gebruikt, resulteert dat in een transparant en vergelijkbaar comfort- en kwaliteitsniveau voor toeristen en internationale bezoekers. Ook in Wallonië en Brussel geldt dezelfde classificatie. De toekenning van de sterren gebeurt op basis van een reeks objectieve criteria die per sterrencategorie zijn vastgelegd. Elk hotel moet per comfortniveau aan een aantal verplichte criteria voldoen en daarnaast een aantal punten halen uit keuzenormen.

682 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page