top of page

Koning Filip is bezorgd om 'echtgenoot' Burgemeester Veerle HeerenBegin vorige week werd burgemeester Veerle Heeren (CD&V) gecontacteerd door de entourage van koning Filip met de melding dat de koning haar op een afgesproken tijdstip zou bellen om te kijken hoe zij de derde golf aanpakte. Maar dat verliep niet zo als gepland...


"Na dit telefoontje van het paleis, gonsde het kabinet van de burgemeester van opwinding", zegt onze bron op het eerste verdiep van het Stadskantoor. "Daar gingen ze iets speciaals van maken. Plaats van afspraak: niet op het stadskantoor maar thuis in het grootste geheim om dan achteraf spectaculair mee uit te pakken. Dus met een 10-tal intimi (al dan niet reeds gevaccineerd) thuis aan het wachten tot de koning belt om een aantal vooraf afgesproken vragen te stellen. Maar dan valt de koning plots uit zijn rol en stelt een niet afgesproken vraag: "Hoe gaat het met uw man?" Waarop de burgemeester in een huilbui uitbarst. En er was geen stoppen aan die huilbui. Uiteindelijk heeft de secretaresse even de telefoon overgenomen. Maar finaal was iedere aanwezige aan het meehuilen. Weg het grote corona-interview met de koning, waar achteraf zo groots zou mee uitgepakt worden.

Einde volledig in mineur."

"Maar dan valt de koning plots uit zijn rol en stelt een niet afgesproken vraag: "Hoe gaat het met uw man?" Waarop de burgemeester in een huilbui uitbarst.

Trudocs belde naar de communicatiedienst van het Koninklijk Paleis waar directeur Media en Communicatie van het Koninklijk Paleis, Francis Sobry de telefoon naar Sint-Truiden bevestigt. "Maar over de inhoud van het gesprek kan ik u niets vertellen. Feit is dat de koning, regelmatig belt met mensen die in de strijd tegen corona zijn verwikkeld."


1.832 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page