top of page

Laurien Bamps (23) dient ontslag in bij Truiense Open VLD maar die heeft dat nog niet aanvaard

"De stad Sint-Truiden ligt mij nauw aan het hart", zegt opvolger Luc WithofsLaurien Bamps, de Truiense liberale politica uit Zepperen en kleindochter van de onlangs overleden gewezen OCMW-voorzitter Bère Bamps heeft haar ontslag ingediend bij de Truiense afdeling van de Open VLD. Opvolger Luc Withofs is klaar om de fakkel van Bamps over te nemen.


Laurien Bamps haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 welgeteld 827 stemmen achter haar naam en veroverde zo van de eerste keer een zitje in de Truiense gemeenteraad. Vandaag werkt de 23-jarige Laurien voor Immo Haven. Afgelopen week diende de Zepperse evenwel haar ontslag in bij de Truiense Open VLD omwille van privéredenen. "De partij zelf heeft haar ontslag nog niet aanvaard en probeert Laurien aan boord te houden", bevestigt haar vader David Bamps.


De komst van Luc Withofs

Wanneer Bamps uit de gemeenteraad verdwijnt, volgt horeca-ondernemer Luc Withofs haar op. Withofs haalde in 2018 zo'n 778 naamstemmen maar geraakte net niet verkozen. Nadat eerder Pascal Vossius uit de gemeenteraad ontslag nam en Serge Gumienny hem opvolgde is het nu aan Withofs om de politieke arena te betreden. "Mijn hart is nauw verbonden met de stad Sint-Truiden en ik zal indien nodig Laurien dan ook waardig vervangen", zegt Luc Withofs in een reactie aan Trudocs. Maar zover is het dus nog niet. Naar verluidt zet de Truiense Open VLD alle zeilen bij om Bamps alsnog aan boord te houden. De reden daarvoor is eerder van persoonlijke aard. Te weten: Luc Withofs, een protegé van het eerste uur van Pascal Vossius en de Truiense liberale frontvrouw Hilde Vautmans kunnen nauwelijks door één deur.


Zowel fractieleider Serge Gumienny als voorzitter Jean-Paul Lavigne waren niet bereikbaar voor commentaar.


2.215 weergaven1 opmerking

1件のコメント


Erwin Goessens
Erwin Goessens
2022年6月26日

En wat is dan de reden waarom Vautmans en Withofs niet door dezelfde deur kunnen of maw waarom hij niet welkom is in gemeenteraad?

いいね!
bottom of page