top of page

Leerlingen Basisschool Momentum moedigen Rode Duivels aanIn aanwezigheid van Schepen van Onderwijs Hilde Vautmans werd op de Truiense Basisschool Momentum deze namiddag een dronefoto en -video opgenomen om de Rode Duivels aan te moedigen op het EK voetbal.

“Onze school stond de voorbije weken in het thema van het Europees Kampioenschap Voetbal", vertelt Kris Selis; de directrice van Basisschool Momentum. "Niet alleen werd de school feestelijk gedecoreerd, ook werd er in de klassen actief gewerkt rond Europa, en allerlei thema’s die daarmee te maken hebben. Zo kwam bijvoorbeeld ook Black Lives Matter aan bod tijdens de lessen. Vandaag volgde dan de kers op de taart met het maken van een foto en video met behulp van een drone, waarbij we, vol enthousiasme en uitgedost in de Belgische driekleur, de letters EK en het duivelsteken vormden.”


Europese Unie

“Het was fantastisch om samen met de kinderen van Basisschool Momentum deze foto en video te maken en de Rode Duivels aan te moedigen", vult Schepen van Onderwijs en Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) aan. "Ik vind het schitterend dat de school via deze themaweek haar leerlingen laat kennismaken met de Europese Unie en haar normen en waarden. Het hele land is in de ban van het EK en zeker de jongsten onder ons kijken enorm op naar hun voetbalhelden. Geen betere manier om hen op een educatieve en speelse manier bij te leren over Europa, diversiteit, respect en gelijkheid: waarden die van groot belang zijn in onze samenleving, maar ook enorm leven in de voetbalwereld.”

227 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Jun 21, 2021

Heeft men de kinderen ook uitgelegd dat men, om voetballer te worden, helemaal niet naar school hoeft ?

Like
bottom of page