top of page

Lezers reageren furieus: "Sint-Trudo Ziekenhuis heeft ons besmet met Corona!"Gisteren vroeg de Trudocs-redactie zich nog af waarom het Sint-Trudo Ziekenhuis de Corona-uitbraak op 4 januari minimaliseerde? Vandaag reageren drie verbolgen lezers met hun verhaal. Eén van hen heeft klacht tegen het ziekenhuis neergelegd.


"Zwijgen daar zijn ze goed in", reageert een verbolgen Monique Laans. "Ik lag daar op donderdag 7 januari met wat problemen aan mijn hart toen ik de verpleging hoorde praten over een besmetting op mijn gang. Paniek alom! De kamer tegenover mij werd verzegeld, ontsmet, alle ramen moesten open. Op zaterdag mocht ik naar huis, testen moest blijkbaar niet. Twee dagen later ben ik doodziek. En wat denk je? Ik ben besmet, positief op Corona, opgelopen in het ziekenhuis! Ze hadden mij en de andere persoon die naar huis mocht op de afdeling in quarantaine moeten zetten, en pas na een negatieve test naar huis moeten laten gaan!! Maar nee ze steken alles in de doofpot! God weet hoeveel mensen wij allemaal alweer besmet hebben? Dat had niet gehoeven. Mijn gezin en familie zit ook thuis, kunnen niet werken, niet naar school, dat had ook niet gehoeven als ze hun verstand een beetje gebruikt hadden! En ja ik ben piswoest! Ik heb een klacht neergelegd, maar heb er voorlopig nog niet van gehoord. Maar ik laat het hier niet bij"

"Ze hadden mij en de andere persoon die naar huis mochten op de afdeling in quarantaine moeten zetten, en pas na negatieve test naar huis moeten laten gaan!! Maar nee ze steken alles in de doofpot! God weet hoeveel mensen wij allemaal alweer besmet hebben?

Bonken op de deur

"Zelfde verhaal bij mijn broer", zegt Martine Duchateau. "Verleden week in spoed binnengekomen met een epileptische aanval. Negatief getest op corona bij aankomst. Twee dagen in observatie op de afdeling neurologie. Terug naar zijn verblijfplaats in Asster en twee dagen later positief getest op corona. Leuk voor iemand met een geestelijke beperking die nu in quarantaine moet zitten op een kamer alleen een televisie. Hele dagen zit hij op de deur te bonken om met de anderen te zitten. Leg dat maar eens uit aan zo iemand."


Hoeveel nog?

"En dat zijn dan nog maar die waarvan we het weten", zegt Gunter Roosbeek. "Mijn vader was er opgenomen tussen 30 december en 5 januari. Dinsdag mocht hij terug naar naar huis, maar tegen de avond voelde hij zich slap en miserabel. Diezelfde avond ging hij nog naar de huisarts die hem een test afnam. De dag nadien kreeg hij de bevestiging dat hij besmet was met het Corona-virus. Door hem zijn intussen 2 huisgenoten besmet geraakt en de kinderen van de man die mijn vader was gaan afhalen bij z´n ontslag. God weet hoeveel besmette mensen zijn er nog die daar besmet zijn maar dat niet weten? Wat scheelt daar dan denk ik?"

"Wat daar gebeurd is? Laksheid! Heel simpel. Na de eerste golf was het opnieuw 'business as usual'. De Covid-afdelingen werden opgedoekt. Het ziekenhuis moest weer draaien en winst maken.

Laksheid

Gelukkig wil ook een arts van het het Sint-Trudo Ziekenhuis anoniem getuigen. "Wat daar gebeurd is? Laksheid! Heel simpel. Na de eerste golf was het opnieuw 'business as usual'. De Covid-afdelingen werden opgedoekt. Het ziekenhuis moest weer draaien en winst maken. En zo kwam het dat Covid-patiënten op andere afdelingen terecht kwamen en via de verpleegsters en poetspersoneel de rest besmet hebben."

9.294 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page