top of page

Waarom zweeg het Sint-Trudo Ziekenhuis zo lang over uitbraak Britse variant?Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden wordt getroffen door een zware corona-uitbraak met 43 besmettingen op een week . “We vrezen voor een besmettelijke variant. Het labo onderzoekt de stalen”, zegt woordvoerster Miet Driesen vandaag aan HBVL. De meeste geplande opnames zijn stopgezet tot alvast 1 februari. Maar toen Trudocs op maandag 4 januari op de hoogte gebracht werd dat er 26 personeelsleden besmet waren mogelijks met de Britse variant, werden de feiten nog geminimaliseerd.


Toen de Trudocs-redactie na een tip van een zeer goede bron binnen in het ziekenhuis op 4 januari vroeg of er een uitbraak bij het personeel had plaatsgevonden, was het antwoord van van het Trudo-ziekenhuis nog minimaliserend.


Woordvoerder Miet Driesen op maandag 4 januari om 17u24 per SMS: "Een uitbraak zo zou ik het niet noemen neen. Er zijn een aantal besmettingen bij het personeel vastgesteld, zoals dat eerder tijdens de pandemie het geval was en zoals dit in alle ziekenhuizen voorkomt. We hebben in de tweede golf op dat vlak al veel geluk gehad. En ook nu is het zeker niet van die orde als wat we in de eerste golf gezien hebben."


Trudocs: "Miet, 26 personeelsleden?"


Miet Driesen: "Dat klopt in de verste verte niet. Vanwaar heb je die info?"


Trudocs: "Vanuit een zeer goede bron in uw ziekenhuis".


Miet Driesen: "9 medewerkers, net gevraagd. Dat is over de laatste twee weken op meer dan 1.100."


Trudocs: "En morgen iedereen preventief getest?"


Miet Driesen: ...


Wij vragen ons af hoe lang het Sint-Trudo Ziekenhuis al op de hoogte was van deze uitbraak van de mogelijk Britse variant. En in welke mate het ziekenhuis de Truiense bevolking verder heeft besmet? Het doet allemaal wat denken aan de communicatiesoap van begin maart 2020. Herinner u de 24 personeelsleden die van de ene dag op de andere verplicht thuiszaten. Om twee dagen weer vervroegd aan de slag te gaan. Ook toen verslikte het ziekenhuis zich in haar warrige communicatie die met halve waarheden aan elkaar hing.


Waarom waarschuwde Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) als een donderslag bij heldere hemel in radioprogramma 'De Ochtend' de stad Sint-Truiden. 'Wees waakzaam' zei hij, 'in Sint-Truiden gaat het virus de laatste dagen sterk rond'. Maar ook toen, werden de feiten door burgemeester Veerle Heeren (CD&V) en het Sint-Trudo Ziekenhuis geminimaliseerd. Niets aan de hand. Tot vandaag dus.


Waarom vragen wij ons af? Om ons wat niet te zeggen?

4.422 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page