top of page

Linkerperron Station Sint-Truiden verhoogd naar Europese referentiehoogte van 76 centimeterInfrabel en NMBS verhogen en vernieuwen de perrons in het station van Sint-Truiden. Het linkerperron is klaar en verhoogd naar de Europese referentiehoogte van 76 centimeter. Deze hoogte stemt beter overeen met de instaphoogte van de nieuwste treinen, zodat reizigers makkelijker kunnen in- en uitstappen. "Maar daar alleen mogen we niet tevreden mee zijn. Het stadsbestuur moet meer druk uitoefenen op de NMBS", zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a)


“De heraanleg en de verhoging van het perron zijn een goede zaak. Het zal onder andere het instappen voor personen met een handicap en voor mensen, die moeilijk te been zijn, vergemakkelijken", zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandehove (sp.a). "Maar we mogen daar als Sint-Truiden niet mee tevreden zijn. Een comfortabel station en goede en regelmatige treinverbindingen zijn belangrijk voor ons als stad. In het kader van een goed mobiliteits- en klimaatbeleid is ontsluiting met het openbaar vervoer zeker zo belangrijk als een goede aansluiting via het wegennet."


Uitbreiding personeel

"En vergeet niet: de uitbreiding van het personeel, onder andere om de toiletten opnieuw te kunnen openen, zoals in Genk enkele maanden geleden gebeurd is", gaat Vandenhove verder. "In Genk zal bijvoorbeeld opnieuw personeel zijn tussen 6 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds. Dat is goed voor de sociale controle en een verhoogd veiligheidsgevoel.”

229 weergaven0 opmerkingen
bottom of page