top of page

Luc Withofs keert Open Vld de rug toe en zetelt vanaf oktober als onafhankelijk gemeenteraadslidTwee in Sint-Truiden veel besproken incidenten deden de bekende horeca-ondernemer Luc Withofs de liberale deur definitief achter zich dicht trekken. Zelfs een heel kleine beetje oorlog, hield de boezemvriend van Pascal Vossius niet in het blauwe fabriekje.


"Een kort gevecht, het hoeft echt niet lang te duren", zong Stijn Meuris met Noordkaap. "Een korte stoot en dan weer verder. Beter dan onuitgevoerde moorden en die lachjes van venijn." Zelden lag een songtekst zo dicht bij de politieke realiteit. Want al het gespin van de voormalige woordvoerder van de Stad Sint-Truiden en nieuwbakken content creator van het meerderheids-communicatiebureau IDEARTE David Feytons ten spijt, de perstekst die door vele Truiense nieuwssites klakkeloos werd overgenomen was onversneden lulkoek. “Samen met de Open Vld-ploeg heb ik me vier jaar geleden politiek geëngageerd voor onze stad. Als ondernemer was dat voor mij een logische en bewuste keuze. Ik heb me hier volop voor gesmeten, zoals de Truienaren dat van mij gewend zijn. Ik heb hierbij ook geleerd dat politiek in een gemeente zoals Sint-Truiden rond mensen draait en niet rond partijen. Dat is meteen de reden waarom ik vandaag onafhankelijk van de partij verder ga”, weet Withofs. "We zijn ervan overtuigd dat onze paden nog vaak zullen kruisen", knikt een schaapachtige Pascy Monette zonder veel blikken of blozen. "Tussen die raakpunten door, zullen we de handen in elkaar slaan om Sint-Truiden verder op de kaart te zetten." Wie gelooft die mensen nog? Trudocs in alle geval niet.


Zaterdagmarkt in Minderbroederskerk

Een welgemikte rochel in het gezicht van Europarlementslid Hilde Vautmans en een, net niet midweekse, uit de hand gelopen vuistgevecht met Johan Mas deden de deur voor Withofs, die onverhoopt aan zet kwam, dicht. Wekenlang sprak het Europarlementslid op een ontgoochelde Laurien Bamps in, opdat die haar ontslag toch maar niet zou indienen. Tevergeefs. Withofs, met Pascal Vossius als souffleur hield het hoofd koel en laveerde tussen alle blauwe bermbommen door naar een onafhankelijk zitje in de Truiense gemeenteraad. Een opsteker voor de Truiense burgemeester Veerle Heeren die haar copain graag ziet komen. Want vanaf oktober is de Open Vld in Sint-Truiden nog slechts zes zetels sterk en meteen verliezen ze hun strategische sleutelpositie.


Benieuwd of Luc zijn voorstel voor een overdekte markt in de Minderbroederskerk er door zal krijgen. Trudocs wenst hem alvast veel succes.1.511 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Jan Goffa
Jan Goffa
Sep 12, 2022

Boerenburgemeesters stappen uit CD&V. Horeca stapt uit VLD. Misschien tijd voor directe democratie (zonder partijen) à la Suisse ? U stemt van thuis uit digitaal en panacherend voor onafhankelijke bewegingen/personen met 1 duidelijk thema zonder koppelverhalen. Recht voor UW raap. Niet voor die van een paar konkelfoezende die-van-ons-partijclubjes.


Like
bottom of page