top of page

Michaël R. Roskam regisseert prestigieuze Hollywoodreeks met Rocketman-ster Taron EgertonZes jaar na zijn eerste Hollywoodfilm, 'The Drop', trekt Michaël R. Roskam (48) opnieuw naar de States. Hij gaat er volgens de krant HLN de prestigieuze crimireeks 'In With the Devil', voor Apple TV regisseren. Volgende week vertrekt hij richting New Orleans, waar hij acht maanden blijft. Een bezoekje aan het thuisfront is door corona verboden. "Ik ga mijn zoon heel hard missen"


Het was de Amerikaanse auteur Dennis Lehane die het verhaal 'In With the Devil' op papier zette en Roskam absoluut als regisseur wou. Roskam werkte al samen met hem aan 'The Drop', zijn Hollywooddebuut uit 2014 waarin Matthias Schoenaerts en Tom Hardy de hoofdrollen voor hun rekening namen.


Spielberg

Roskam is volgens HLN blij met het aanbod van Apple TV dat ook deals sloot met topregisseurs als Martin Scorsese, Steven Spielberg en Sofia Coppola. In 2020 zag hij al zijn projecten, waaronder twee Amerikaanse en de biopic over Sylvia Kristel, wegvallen door corona. Op de valreep mocht hij nog een kortfilm draaien voor de Eén-reeks 'Lockdown'. Plezant, maar geen financiële goedmaker. "Ik ben echt opgelucht dat ik weer aan het werk kan, want ik begon me zorgen te maken over de toekomst", zegt hij eerlijk in HLN. "Ik had wel wat buffer, maar die is niet eindeloos. Pas op, ik klaag niet, hé, als regisseur moet je soms twee jaar vooruit met inkomsten die in één jaar vallen. Je bent daar wat op ingesteld. Maar 't is spannend geweest." Dankzij 'In With the Devil' zit meteen zijn hele jaar vol. Een opsteker.


Rocketman

Dat hij voor die reeks de Brit Taron Egerton (31) - Golden Globe-winnaar voor zijn rol als Elton John in 'Rocketman' - mag regisseren, is meer dan mooi. Egerton zal in het waargebeurde verhaal gestalte geven aan James Keene. Een gewezen beloftevolle American footballspeler die via drugs op het slechte pad geraakte en tien jaar in de gevangenis doorbracht. Voor een kans op vervroegde vrijlating moest hij zijn medegevangene en seriemoordenaar Larry Hall (een rol voor Paul Walter Hauser, bekend van 'I, Tonya' en de Clint Eastwood-film 'Richard Jewell red.) twee moorden laten bekennen. ."


Zoontje missen Volgende week stapt Roskam het vliegtuig op richting New Orleans, waar de opnames vanaf april beginnen. Bijna 95 draaidagen in totaal, goed voor acht maanden non-stop in Amerika. Corona trekt een streep door de sightseeing van New Orleans. "Van de set naar mijn hotel of appartement en terug. Met dagelijks een coronatest. Dat zal het zijn voor mij de komende acht maanden. Ik mag geen enkel risico lopen om besmet te raken", aldus Roskam in HLN. In die periode mag hij dus ook niet naar huis om zijn 11-jarige zoon te zien. "Ik hoop dat hij me met Pasen kan komen bezoeken. Ik heb een werkvisum, dus als zoon van mag dat." Van een offer gesproken. "Dat is stevig, ja. Alsof je acht maanden op een groot containerschip zit en niet van boord mag. Na de draaiperiode zal ik nog voor wat tripjes van twee of drie weken terug moeten."49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page