top of page

Mijnheer Provost, wij zijn echt niet verantwoordelijk voor uw bagger"Ronduit intimiderend", zo noemt politieraadslid Carl Nijssens de actie van de lokale politie uit de zone Sint-Truiden-Gingelom- Nieuwerkerken gisteravond. "Democratische verkozen raadsleden werden opgewacht door een haag van 100 in uniform boos kijkende agenten, ongezien."


Verschillende politiemensen hielden ook een pamflet vast met daarop de tekst 'Wij staan achter ons korps'. “Deze erehaag is bedoeld voor politieraadsleden die achter ons staan”, legt Dries Vandecruys van de politievakbond NSPV in HBVL uit. “Maar er zijn ook raadsleden die aan stemmingmakerij doen, die geruchten en zelfs leugens verspreiden. Voor hen was onze haag bedoeld als een ' walk of shame'. Tegen de bagger die de jongste tijd verspreid wordt over onze politiezone."


Toch ook eens lachen

De vraag is: wie moet zich schamen? Wanneer leden van het politiekorps een verwarde transgender die naakt in een cel zit, zonder zijn toestemming filmen, uitlachen en beschimpen. Moet Trudocs zich dan schamen? Moet raadslid Vandenhove zich dan schamen? Want dat filmen en beschimpen alleen was niet voldoende hè. Neen, die beelden, dat ranzige filmpje van 9 seconden wordt via Whatsapp gretig gedeeld, niet alleen met de 24 collega's. Het gaat ook gretig rond bij vrienden en familieleden. Want politiemensen mogen toch ook eens lachen. De politie als kneuterige pornoboer.


Vertrouwen in politie

Dan is dat meer dan bagger. Dan blaas je gewoon het vertrouwen dat een burger dient te hebben in de politiediensten die hem en haar moeten beschermen met 1000 ton TNT op. Want het is geen alleenstaand geval, beste Steve. Neen, er werden nog beelden gedeeld. Om te lachen, weet je wel. Beelden die komen van de vele camera's die in onze stad hangen. Om misdrijven op te lossen? Of om eens goed mee te lachen. Wie kan ons garanderen, dat dit niet opnieuw gebeurt. U al zeker niet, want u kwam uit de lucht gevallen dat die beelden ook maar bestonden. U houdt het dan maar op insinuaties en laster. Is dat niet wat makkelijk als hoogste officier van uw korps?


Inschattingsfout

Kom straks niet af dat u een inschattingsfout maakte, wanneer deze zaak, terecht, verder escaleert. U weet ondertussen hoe dat afloopt. Misschien haalt deze affaire wel de nationale media. Ik vrees dat u dan zelf een 'walk of shame' riskeert en niet die enkele politieraadsleden, die op een politieraad hun werk doen en eens verder vragen dan de prijs van de laatste nieuwe combi. En neen, zo'n vragen stellen is heus geen laster of smaad aan de politie. Zoiets, beste Steve, heet democratie en vrijheid van pers. Hoe lokaal ook.


Want weet u mijnheer Provost, wij zijn echt niet verantwoordelijk voor uw bagger.

2.427 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page