top of page

Na intense verbouwing van 2 jaar opent Kookwaar in de Diesterstraat: "Gezellig ‘thuiskoken’ is echte hype geworden"


in picture: Jos Pierard samen met zijn familieleden in de 5de graad Jeroen en Rutger Frissaer

Aanstaande zaterdag opent ‘Kookwaar’, dé naar eigen zeggen keuken-conceptwinkel van Haspengouw, haar deuren in de Diesterstraat.


Met ‘Kookwaar’ bij Pierard wordt er voluit gekozen voor vernieuwing in de keukenbranche.

"Nog nooit werden er zoveel kookboeken gedrukt en worden er talloze TV-programma’s over bakken en braden gemaakt als vandaag. Het gezellig ‘thuiskoken’ is een echte hype geworden. Hierdoor is onze klant ook steeds meer op zoek naar de juiste materialen, gedegen advies, kwaliteit en duurzaamheid. En dat is nu net waar ‘Kookwaar’ op inspeelt," leggen zaakvoerders Rutger en Jeroen Frissaer uit.


Van 1950

“Na een grondige renovatie van ons historisch pand in de Diesterstraat, herrijst de winkel onder de nieuwe naam ‘Kookwaar’. Ik noem het een heuse keuken-conceptwinkel die zich volledig richt op de kunst van het koken, decoreren en cadeaus met een culinair tintje. Kortom alles voor in je keuken of op je tafel. Al van in 1950 was er in de Diesterstraat al winkel van Pierard te vinden. Toen verkocht men er nog de gekende ijzerwaren. In 1992 werd het concept aangepast en kreeg het eerst de naam Pierard ID en later Pierard Home&Co. Maar vandaag stappen we met ‘Kookwaar’ bij Pierard een nieuw culinair tijdperk binnen,” zegt Jos Pierard die evenwel uit de zaak is gestapt. "Kijk, ik help Rutger en Jeroen, de neven van mijn broer met veel plezier. Maar op mijn 68ste was het tijd om uit de zaak te stappen." Zoals bekend is Jos Pierard naast gemeenteraadslid en co-voorzitter van de Truiense open VLD een uitmuntende schipper die al eens graag de zwiepende golven van de Middellandse Zee bevaart.


Oer-Vlaams

Het is een grondige make-over geworden. Niet alleen het pand werd omgetoverd tot een moderne belevingsvolle keuken-conceptwinkel, het assortiment werd uitgebreid en er werd gekozen voor een nieuwe naam. De naam ‘Kookwaar' werd bewust oer-Vlaams gehouden omdat het de degelijkheid en kwaliteit van onze eigen lekkere keuken onderschrijft. Daarenboven zegt het ook duidelijk waarvoor we staan en wat we aanbieden. Kortom een rijk aanbod voor wie met dagelijkse kost bezig is, de hobbykok of de culinaire professional.

Naast de vertrouwde merken zoals Jura, Zwilling, Le Creuset, Demeyere, Global en Salt & Pepper, verwelkomt ‘Kookwaar’ ook nieuwe merken. Zo doen het gerenommeerde wijnmerk Spiegelau, de innovatieve messenslijptechnologie van Horl, Bluetooth-kookthermometers van Meater, handgemaakte kaarsen van Bougie Boogie en artisanale snijplanken van Blocks & Boards hun intrede.


Cachot Culinaire: showkeuken

Centraal in de shop zal een heus keukeneiland fungeren als eyecatcher dat de naam ‘Cachot

Culinaire’ meekrijgt. Hier zullen regelmatig kookworkshops en demo’s plaatsvinden. Hobbykoks kunnen hier de nieuwste snufjes en keukentrends ontdekken. Bij de opening zal elke bezoeker ook een hapje en een drankje aangeboden krijgen vanuit de showkeuken ‘Cachot Culinaire’. De naam is een knipoog naar de historische achtergrond van de locatie. Op deze plaats bevond zich de middeleeuwse stadsgevangenis, waarvan sporen werden teruggevonden bij de aanpassing van het huidige gebouw.


Iedereen warm uitgenodigd

We nodigen iedereen uit om het nieuwe concept van ‘Kookwaar’ bij Pierard te komen ontdekken met een lekker glaasje en een hapje op zaterdag 27 april 2024 van 9u30 tot 18u.

De eerste 50 klanten worden bovendien beloond met een speciale attentie bovenop hun aankoop. “Ook in de komende jaren zullen we blijven inzetten op vernieuwing en specialisatie om ieders keukenpassie te ondersteunen. Want onze leuze is: waar het hart van vol is, kookt de pot van over,” besluiten zaakvoerders Rutger, Jeroen en Jos met een knipoog.

637 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page