top of page

'Nederlandse' Verkeersborden op Truiense Grote Markt zijn in België niet geldigGemeenteraadslid Eddy Elherboutti wil dat zonechef Steve Provost dringend werk maakt om de juiste borden in de politiezone te plaatsen. "Op de Grote Markt staan er al een aantal die in België gewoonweg niet bestaan", zegt het Vooruit-raadslid. "Wel in Nederland. Sint-Truiden moet zijn andersvaliden beter beschermen."


"Dat de politie in Sint-Truiden ons graag op de bon slingert, is geweten", zegt gemeenteraadslid Eddy Elherboutti (Vooruit). "Maar misschien kunnen ze beter eens kijken of hun verkeersborden reglementair zijn. Neem nu het verkeerbord op de Grote Markt om andersvaliden een parkeerplaats te waarborgen. Wat komt die dubbele pijl daar doen? Volgens mijn informatie, bestaat die zelfs niet in ons land. Ik vraag dan ook aan de zonechef van onze politiezone Steve Provost dat hij daar dringend werk van maakt. In onze stad moeten de verkeersplaatsen voor andersvaliden afdwingbaar zijn."


Lacune

"Inderdaad, het onderbord met de dubbele pijl bestaat in België niet", zegt Stef Willems van VIAS, het onafhankelijk kennisinstituut dat handelt als een referentie voor burgers, publieke overheden en bedrijven om de verkeersveiligheid, mobiliteit, veiligheid en gezondheid te verbeteren. "In Nederland in min of meer dezelfde vorm wel. Dat is eigenlijk een lacune in onze wetgeving. Volgens de huidige regelgeving is de juiste oplossing dat er bij elke plaats een paal moet staan."

1.297 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Vol is Vol?

bottom of page