top of page

Nieuw schandaal in de maak? Gouverneur fluit burgemeester Heeren terug over vermeend veiligheidslekIn de geheime vergadering van de Truiense gemeenteraad kwam de vaudeville rond een vermeend veiligheidslek ter sprake. De Limburgse gouverneur had namelijk een klacht ontvangen van een personeelslid van de stad Sint-Truiden die aankloeg dat zijn werkgever, met name de stad Sint-Truiden hem wou laten vervolgen voor het lekken van vertrouwelijke informatie (lees de vaccinatie van Veerle Heeren red.). De man in kwestie ontkende alle aantijgingen met klem en de gouverneur is hem daarin gevolgd.


De man werkt op de informaticadienst van de stad Sint-Truiden. In de dagen na het uitbreken van het vaccinatieschandaal, ontketende een woeste burgemeester Veerle Heeren (CD&V) een nooit geziene heksenjacht op zoek naar het lek. Een topambtenaar van de stad Sint-Truiden dacht de dader gevonden te hebben in de persoon van een werknemer van de Truiense informaticadienst. Er werd meteen overgegaan tot een intern onderzoek naar de man, die totaal verbouwereerd alle aantijgingen met klem ontkende. Maar het mocht niet baten. De man werd voor de duur van het onderzoek naar een andere dienst verbannen.


Verblufte gemeenteraadsleden

Maar het onderzoek leverde niets op en de man legde klacht neer bij de Limburgse gouverneur tegen de parktijken van de stad Sint-Truiden. Die onderzocht de kwestie en oordeelde dat de man voorlopig terug naar zijn dienst mocht keren, al mag hij niet met de servers in contact komen zolang het onderzoek niet is afgerond. Het was die kennisgeving die op de geheime zitting geagendeerd stond. Opnieuw erg pijnlijk voor Veerle Heeren en haar partij. Vooral de liberalen met schepen van personeel Hilde Vautmans (Open Vld) zaten erg verveeld met deze onverkwikkelijke zaak. Op de gemeenteraad probeerde de totaal verblufte gemeenteraadsleden van de oppositie meer te weten te komen over de ware toedracht van de feiten. Maar de meerderheid hulde zich in een oorverdovend stilzwijgen vergelijkbaar met dat van de Tories na Bojo's excuses in het Britse parlement afgelopen maandagnamiddag. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

1.751 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page