top of page

On n’est jamais seul, on a toujours sa solitudeTen minste dat zong de ondertussen Franse zanger Georges Moustaki. Deze namiddag trokken Tiba en ik naar een eerder onbepaalde bestemming, maar al snel besliste we de herstelde Alfa te parkeren aan de brouwerij van Kerkom, waar de bieren van Marc en Marina tot dé top behoren van ons Limburgs bierfirmament.


Geparkeerd, maar NIET binnengegaan, eerst wandelen, en niet zomaar iets gaan drinken: het moet dus nog ‘verdiend’ worden! Tiba en ik hebben onder ons tweetjes 10.000 stappen gezet en hebben een prachtige natuurwandeling afgetrapt. Van aan de brouwerij de N80 oversteken, richting PC Fruit, een normaal, zeker op een zondag, heel eenzame veldweg. Vandaag werden we wel bijna van de weg gereden door een ‘quad’, waar een papa en zijn klein zoontje zo goed als van de weg geraakten en Tiba en ik ei zo na ook werden weggemaaid… Niet zo leuk natuurlijk… We kruisen een koppel, ik denk eerder moeder en zoon, ze zoeken de bestemming van de wegel die ze volgen. Ik help ze uit hun droom en ze keren terug op hun passen. De tocht gaat verder, tot aan het kruispunt in het veld waar wij links gaan afslaan.


Tent van mest

Links ervan staat er nu een grote opslagplaats, rond, hoog, een soort van tent, geen aanwijzing waarvoor het zou kunnen dienen. Ik heb iets soortgelijk ook reeds in Nederland zien staan, … was toen een opslagplaats van mest… Wat zoiets in onze fruitplantages doet, … verder uit te zoeken! Weet je, ik heb 15 jaar zelf in Velm gewoond, veel mensen leren kennen. Triamant was toen naast ons komen wonen, niet altijd een succesrijk verhaal. We passeren dus de site op de Halingenstraat, niet veel veranderd, de huizen van de buren zijn nog steeds idem, doorgaans erg mooi verzorgd en andere, een stuk verder, redelijk krotachtig. De variatie van de bewoners in een dorp of een stad kan heel verschillend zijn hé.


Hopverdomme

Dan het veld in, heerlijk kalm, 2 passages van mensen met hond, Tiba houdt zich rustig, de andere honden zijn iets heviger, de mensen daarentegen, rustig, integer, aangenaam, fijn om terug te ontmoeten. Rita en haar man, het blijven echt mensen om niet te vergeten! Richting brouwerij van Kerkom: afwachtend om die heerlijk IPA (Hopverdomme) van het vat te genieten. Marina houdt ervan de regels te respecteren : masker op, controle op mijn gsm (CST), oef, we kunnen gaan zitten en genieten van hun overheerlijk bier! Mensen die je daar kent, gezelschap dat je apprecieert, toch heerlijk om op een zondagnamiddag te mogen ontmoeten…


Kwartels & Côtes du Rhône

Terug naar huis, allebei goesting om iets lekkers te eten, wat dan ook gebeurd is. Tiba heeft zich tegoed gedaan aan een bio vlees hondenmaaltijd terwijl wij genoten hebben van de combinatie van kwartels, kalfszwezeriken, boschampignons, … gewoon heerlijk ! Wijn hoort erbij, waarbij we de 2de wijn van Beaucastel (Côtes du Rhône) hebben open gezwierd: kwartels, kalfszwezeriken, het is niet alledaags, dan mag het eens wat beter in het glas zijn hé.

461 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page