top of page

Ondergang of volgt er een meesterzet? Veerle Heeren omgordt vrijdag opnieuw haar burgemeesterssjerpVeerle Heeren (CD&V) is nog niet terug of daar maakt ze al haar eerste communicatiefout. Ze communiceert namelijk niet zelf. "Veerle Heeren communiceert al een tijdje niet meer met de pers", weet Timmy Van Diepen van HBVL. Haar comeback wordt via schepen Ingrid Kempeneers (CD&V) wereldkundig gemaakt. De eerste stap van de totale afgang van haar en haar partij is daarmee ingezet. Of volgt er komende week een meesterzet?


Exit burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA). Zijn invalbeurt was nog korter dan die van Rode Duivel Nacer Chadli tegen de Italianen. Al heeft Engelbosch het zeker niet slecht gedaan. Het is een feit dat hij zich zeer goed in beeld heeft gespeeld en verfrissend heeft bestuurd.

Arrogantie?

Maar terug naar Veerle Heeren. Die komt dus terug vooraleer het onderzoek van Audit Vlaanderen naar haar is afgerond. Op zijn minst bedenkelijk te noemen. Tenzij zij meer weet natuurlijk en we komende week een communicatie van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers mogen verwachten. Oppositiepartij Vooruit die klacht indiende bij de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters en Vlaams minister Somers staat paf. "Is het onderzoek van Audit Vlaanderen afgerond", vraagt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) zich af? "Komt er dan geen sanctie vanwege Vlaams minister Bart Somers of de Limburgse gouverneur? Voor alle duidelijkheid: ik weet dat op dit ogenblik niet. Als het antwoord op beide bovenstaande vragen positief is, begrijp ik dat Veerle Heeren terugkeert als burgemeester. Indien er nog geen klaarheid is, begrijp ik die terugkeer niet. Het getuigt dan zelfs van een vorm van arrogantie.”
Audit Vlaanderen

Het wordt dus uitkijken naar dat rapport van Audit Vlaanderen. Pas na de publicatie hiervan kan gouverneur Lantmeeters zijn rapport voorleggen aan minister Somers, die twee maanden geleden in Ter Zake en VTM Nieuws bijzonder fel uitviel naar Heeren. De kans dat Veerle Heeren hierin helemaal zal vrijgepleit worden, lijkt ons klein.


Onhandig?

Tenzij volgende week zal blijken dat Veerle Heeren (CD&V) zich met een meesterzet terug op het politieke schaakbord positioneert, is de Velmse alvast bijzonder onhandig aan haar comeback begonnen. Het wordt dus opletten en kijken naar schijnbewegingen. Naar een uitval van de Truiense CD&V naar pakweg ex-fractielid voor CD&V Carl Nijssens om de aandacht af te leiden bijvoorbeeld.


Wordt ongetwijfeld vervolgd.

1.661 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page