top of page

Ondertussen aan de schaatsbaan van de vastgoedontwikkelaarDe Truiense kerstmarkt Nostalgique, excuus, Nostalgie is van start gegaan. Onder een dun laagje ijs doemt het logo van Amaury 'Amo' Verelst op. In deze stad is de projectontwikkelaar nooit veraf.


De Truiense kerstmarkt heeft dit jaar veel voeten in de aarde gehad. Om te beginnen een besluiteloze burgemeester: het duurde een eeuwigheid en drie dagen eer er klare wijn werd geschonken over wat kon doorgaan en niet omwille van Corona. "Ik beslis niets", zei een zure Veerle Heeren (CD&V) op een bestuursraad van Trud' Or medio november. Dat Heeren niets, maar dan ook niets meer met de bestrijding van het virus te maken wil hebben, was duidelijk op de laatste gemeenteraad. Toen haar partijgenoot Carl Nijssens (CD&V) haar vroeg waarom er zo weinig over de verdere Corona-aanpak gecommuniceerd werd, nam tot ieders verbazing Jelle Engelbosch (N-VA) het woord. Die bestond erin te zeggen dat de Truienaar de communicatie hierover moe was, en dus werd er maar minimaal over Corona meer gecommuniceerd. Binnen het schepencollege is dus duidelijk afgesproken dat Heeren voortaan moet zwijgen over Corona. Waarvan akte.


Stand up Comedian

Haar wachten nog turbulente feestdagen. De Vlaamse stand-up comedians wrijven zich in de handen. "Wel, ik lach niet graag mensen uit, maar met Veerle Heeren heb ik het soms toch iets moeilijker, vooral als ze staalhard ontkent dat er iets fout is gelopen", zegt Bert Gabriëls vandaag in HBVL. "Dat zet voor mij de deur open om met haar te lachen. Als iemand zijn fout toegeeft, ga ik niet natrappen. Maar als iemand overduidelijk een fout maakt en dat níet toegeeft … Veerle Heeren wordt dus zeker op haar nummer gezet in onze eindejaarsconference." En hij zal zeker niet de enige zijn. Komt daar nog bij de langverwachte uitspraak van Bart Somers (Open Vld) en de jaaroverzichten waar haar voorkruiperij prominent de maand mei zal vertegenwoordigen. Dat kan dus tellen.


Eline en Bram

Gelukkig kan deze bestuursmeerderheid nog teren op de klasse en de ervaring van Hilde Vautmans (Open Vld). Die nam dan maar de juiste beslissingen en liet samen met de schepen van Middenstand Johan Mas (Open Vld) de schaatsbaan doorgaan. Mooi werk ook van het Trud' Or-duo Eline Dessers en Bram Deltour. Beiden hebben keihard gewerkt en Bram schakelde zelfs zijn vader-vrijwilliger en gemeenteraadslid Peter Deltour in. Chapeau! Dit gezegd zijnde moet Vautmans zich ook wel wat oncomfortabel gevoeld hebben, terwijl ze over het logo van de neoliberale Haspengouwse vastgoedmogol Amaury Verelst schaatste. We zien pakweg Bart De Wever (N-VA) nog niet zo snel op zijn schaatsbaan op de Antwerpse Groenplaats over het logo van Land Invest Group schaatsen. Maar in Sint-Truiden zijn de normen en zeden wat losser en in Antwerpen is De Wever veruit verstandiger. Hilde Vautmans gaat in 2022 moeten afwegen hoever zij mee weg wil zinken in het stinkend zompig moeras waar Heeren en Engelbosch tot aan hun ellebogen nu al in ploeteren.


Velmse geitenboer

Onze Velmse geitenboer liet zich trouwens in het dossier van de kerstmarkt niet onbetuigd. Engelbosch moeide zich te pas en vooral te onpas tot grote ergernis van zijn collega's en de Trud' Or-bestuursleden. We begrijpen dat enigszins. Als je al jouw RUP's uit handen geeft om zelf grond te verwerven, moet je je wel gaan bezighouden met andermans dossiers. Sint-Truiden Nostalgique werd dus Sint-Truiden Nostalgie. En ja, het moest een echte kerstboom zijn en geen duurzame. Engelbosch trok zelf naar de Ardennen om de boom mee te gaan halen. Kostprijs? Dat wil niemand ons zeggen! Ook het orakel 'Openbaarheid van bestuur' niet. Ondertussen was de duurzame boom wel al gemaakt. Die moest dan maar naar het Stadsmagazijn, tot volgend jaar.


Nu nog even afwachten welke cadeautjes Bart Somers en Audit Vlaanderen onder de Truiense kerstboom gaan leggen.

1.427 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page