top of page

Ontdek hier de tool die Vandenbroucke gebruikte om Sint-Truiden op haar slechte cijfers te wijzenHet was raden op wat federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zich baseerde om te waarschuwen voor de slechte Corona-cijfers in Sint-Truiden. Maar na wat aandringen kreeg Trudocs antwoord van het kabinet Vandenbroucke.


De coronacijfers in ons land dalen niet meer en stijgen zelfs lichtjes in Vlaanderen. Dat baarde federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) afgelopen dinsdag zorgen. Volgens hem moeten we 'dag na dag naar de cijfers kijken' en 'superwaakzaam zijn'. "Misschien moeten ook wel hier en daar nieuwe dingen doen opdat mensen de basisregels zouden volgen. We zien dat in gemeenten en steden zoals Sint-Truiden er de laatste dagen een zeer sterke rondgang van het virus is", aldus Vandenbroucke in De Ochtend.


Universiteit Hasselt

Vreemd, want in het Sint-Trudo-ziekenhuis had men geen weet van een stijging. "Ook niet op basis van onze labo-resulaten", klonk het op de communicatiedienst van het ziekenhuis verbaasd. Daarenboven liet de website van Sciensano ook niets alarmerend blijken. Op welke cijfers baseerde minister Vandenbroucke zich dan wel? Na wat aandringen kregen we antwoord van woordvoerder Arne Brinkman. "De minister baseerde zich op cijfers van de Universiteit Hasselt. Je kan ze hier voor alle gemeenten en provincies raadplegen."296 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page