top of page

Op een Veurnse oncologieafdeling zag het pannenkoekenhuisje van De Blauwe Vogel het levenslicht


in picture: Vanessa samen met haar man Daan en hun kinderen Beau en Fleur

Een zonnig moment op een Truiens terras. Spijtig genoeg konden we niet in Nieuwpoort afspreken want daar is een pannenkoek of een snack eten in ‘Koffiehuis De Blauwe Vogel’ een revelatie blijkbaar.


Dit is een boeiend verhaal, een schakeling van belevenissen, een leuke kennismaking.

Trudo Carlier, 49 jaar, werkt reeds 24 jaar 7 op 7 voor de verderzetting van het familie-levenswerk. Zijn papa, Willy-Paul, was dé specialist van Lourdes-reizen, voor zijn tijd een echte vernieuwer, zowat dé revelatie voor Belgische katholieken die het wel zagen zitten om een bedevaarttocht te maken. Trudo is fier in zijn voetsporen te zijn getreden, uit eigen overtuiging weliswaar en niet als de gedoodverfde opvolger.


Reizen

Een eigen weg volgen is kenmerkend als goede ondernemer: Reizen De Blauwe Vogel is daarom gespecialiseerd in eigen creaties, voor 90 % te boeken via het internet. De corona-tijd heeft het niet gemakkelijk gemaakt maar dankzij de jarenlange ervaring en de financiële sterkte is deze reisorganisatie een van dé sterke toppers in deze sector. Een inventief aanbod maakt elke reis apart: zo is er bijvoorbeeld voor 2022 een culinaire reis in de maak naar Dubai (dé hotspot voor dochter Magaly).

in picture: Magaly Carlier samen met papa Trudo (rechts)


Voor Yves

Voor Trudo is een belevenis geen ijdel woord. Een dieptepunt in zijn leven, meer bepaald het sterven aan kanker van zijn beste vriend Yves, heeft geleid tot iets speciaals: Yves werd op de oncologie afdeling van Veurne verzorgd door Vanessa, die hem had toevertrouwd om een eigen horeca-zaakje te willen creëren. Yves gaf haar het vertrouwen om de stap te zetten en dit met de hulp van Trudo. Hij houdt van een nieuwe uitdaging en heeft in ruil voor het gebruik van zijn bedrijfsnaam mee geïnvesteerd in haar zaak.

in picture: Chef Luc Bellings zag en proefde dat het goed was


Wachtrij

Oorspronkelijk was er trouwens een klein info-kantoor voor het reisbureau ondergebracht in het koffiehuisje, dat verder is uitgegroeid tot een eigen reisbureau aan de Westkust. Vanessa en haar man Daan volgen het advies van Trudo te kiezen voor kwaliteit: een koffie wordt voorzien van huisgemaakte seizoenscake, een dito koekje en een lekker chocolaatje. De pannenkoeken werden in 2020 beloond met een 10 op 10 door chef-kok Luc Bellings en Feeling heeft dit huis van genot in 2021 uitgeroepen tot ‘the place to be’ aan de kust ! Deze roem en faam heeft ondertussen geleid tot een team van 10 werkkrachten in het seizoen en soms een wachtrij voor de deur om binnen te geraken!

in picture: regisseur jan Verheyen samen met Trudo Carlier bij de opening van Cinema Cameo in 2013


Cameo

Trudo is bovendien een filmliefhebber en heeft de droom die hij had toen hij 16 jaar was, waargemaakt. Zijn overtuiging om de Cameo terug nieuw leven in te blazen heeft de vroegere eigenaar overtuigd te kiezen voor Trudo. Het digitaal tijdperk heeft ertoe geleid dat de Truienaren nu kunnen genieten van een leuke commerciële film op hetzelfde moment als dat die in Hasselt worden gedraaid. Trudo kiest bovendien nog steeds zelf welke films hij gaat vertonen. Zebra-films horen er ook thuis en geven het geheel een extra culturele ‘touch’.

Trudo Carlier, een belevenis-ondernemer met 3 invalshoeken, heerlijk om mee te praten en een Truienaar om fier op te zijn !

EricBezoek de Trudocs-webshop: trudocs.be/shop

1.306 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Jul 22, 2021

🙂

Like
bottom of page