top of page

Opinie: Hoe een halsstarrige scheidsrechter uit As in de voet van Hilde Vautmans schietTenenkrullend hautain kwam het liberale directielid van Trupark Serge Gumienny tussen in het debat over het parkeerbedrijf van de stad Sint-Truiden maar schoot daarbij in de voet van zijn eigen kopvrouw Hilde Vautmans.


Waar gaat het precies over? Wel, de Vooruit-oppositie vindt dat Trupark het parkeerbedrijf van de stad opnieuw moet inkantelen in de Stad Sint-Truiden. Het bedrijf zit in dermate slechte papieren dat ze een kapitaalsverhoging van maar liefst 550.000 euro per jaar moeten krijgen. In mensentaal, Trupark is een speeltuin voor gebuisde politici. Zo zwaait Bert Stippelmans er de plak als voorzitter, zetelt Veerle Heeren in het directiecomité. Excuustruus van dienst is de doorgaans correcte Serge Gumienny (Open Vld) die zijn taak zeer ernstig neemt, maar volgens zijn collega's een te 'bedrijfsmatige' reflex heeft. Hij vergeet te vaak en te licht de politieke, menselijke dimensie.


Royale zitpenningen

Ondertussen komt dat directiecomité wel om de haverklap samen en keert zich telkens een royale zitpenning uit. Stippelmans heeft er zijn copain als directeur genesteld. Die man heeft dermate veel brokken gemaakt dat zijn contract in april 2025 niet meer wordt verlengd en Trupark al weer naar zijn ondertussen derde directeur op zoek moet. Reden te meer, vond Vooruit, om Stippelmans en Heeren hun speeltuin te sluiten en Trupark onder het schepencollege te plaatsen, waar nu al Agost ook onder ressorteert. Gedaan met de kuiperijen. Maar daar kwam tijdens de laatste gemeenteraad van december 2023 niets van in huis. De liberale Gumienny verweet oppositieleider Gert Stas (Vooruit) eerder wat gratuit aan gratispolitiek te doen wanneer het op Trupark aankwam. Een gebrek aan politieke ervaring of speelde de vermoeidheid op? Wie zal het zeggen? Feit is wel dat hij daarbij in de voet van zijn eigen blauwe kopvrouw schoot.


Gratispolitiek van Vautmans

“Op wandelafstand van onze winkelstraten, horeca en markt gratis parkeren, dat kan vanaf 1 december 2022”, zei een fiere waarnemend burgemeester Hilde Vautmans net geteld een jaar geleden. “Dit is een fantastische realisatie, zo uniek voor onze mooie stad. Een actie waar iedereen wel bij vaart! Onze stad, haar inwoners, de consumenten en bezoekers, de handelaars, horeca en onze Haspengouw markt. Het is intussen al de tweede crisis die ons allen treft, deze energiecrisis slaat nog harder toe dan COVID, we moesten deze actie ondernemen om op deze manier zoveel mogelijk te ondersteunen.” Want Vautmans heeft wel door dat het om de mensen gaat en niet zozeer over de bedrijfswinsten. Als schiet ze daar soms te ver in door. Tik de woorden Vautmans en paarden in uw searchbalk en u begrijpt meteen wat ik bedoel.


Wereldvreemdheidsbacterie

Serge Gumienny zou zijn Noordlimburgse halsstarrigheid dus, tenminste wanneer u het aan ons vraagt, beter wat laten varen. Nu, de kans om besmet te geraken van de wereldvreemdheidsbacterie wanneer je tweewekelijks in een directiecomité zit met Stippelmans en Heeren is uiteraard duizend keer groter dan besmet te geraken van het Covidvirus tijdens een communiefeest in een slecht verlucht zaaltje anno 2021.


Maar toch Serge, we hadden meer van jou verwacht ...

1.233 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page