top of page

Parkeerverbod langs gewestwegen Sint-Truiden: "Elke verkeersdode is er één te veel!”


in picture: gemeenteraadslid Erwin Vaes (sp.a)


Om de verkeersveiligheid langs de gewestwegen te verhogen wordt een parkeerverbod voor +3,5 ton ingevoerd op de N718 in Sint-Truiden (verbindingsweg Ordingen – N80). De maatregel komt er na een aantal dodelijke ongevallen, vooral te wijten aan langparkeerders op de pechstroken.


Gemeenteraadslid Erwin Vaes (sp.a), wiens zoon zelf slachtoffer werd in een verkeersongeval, kaartte het probleem al aan op de gemeenteraad in september 2019. De voltallige gemeenteraad schaarde zich achter zijn voorstellen, maar uiteindelijk was het de Vlaamse overheid die actie diende te nemen.


Aanhangwagens

“Na meerdere mails naar het Vlaamse gewest en telefonisch aandringen bij het kabinet van minister Peeters is er nu toch een oplossing uit de bus gekomen", zegt Vaes. “Ik ben vooral opgelucht dat ik iets heb kunnen doen voor de verkeersveiligheid in de buurt. We moeten wel blijven meedenken aan oplossingen voor de aanhangwagens. Het probleem mag zeker niet verplaatst worden. Maar nu ben ik toch vooral blij met het resultaat. Elke verkeersdode is er één te veel!”

309 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page