top of page

"Pascy heeft gelijk!": Oppositie reageert op voorstel Monette over fusiesHet komt eerder zelden voor dat meerderheid en oppositie op dezelfde lijn zitten binnen de Truiense politiek, maar het gebeurt. "Ik deel de mening van OCMW-voorzitter Pascy Monette dat een fusie niet, zelfs nooit mag verlopen zonder de bevolking te raadplegen", reageert oud-burgmeester en Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove op de oproep van de OCMW-voorzitter om in actie te schieten over de fusies.


"Ik verkondig die boodschap al lang, maar nu is het tenminste ook in Sint-Truiden niet meer prediken in de woestijn nu een stem uit de meerderheid dat eveneens zegt", zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a). "Voor alles en nog wat onbelangrijke zaken, wordt de stem van de inwoner voornaam gevonden, maar zoiets belangrijks als een fusie zou ineens achter de rug van de burger gebeuren. Waarom? Omwille van de individuele carrières van politici om schepen of burgemeester van een grotere gemeente te kunnen worden."


Samenwerking

"Voor alle duidelijkheid: ik ben voor samenwerking tussen gemeenten, niet voor fusies", gaat Vandenhove verder. "Fusies zullen burgers nog verder afbrengen van de burger en de anti -politiek nog doen toenemen. Maar als het dan toch moet, dient het met echte inspraak van de bevolking te zijn."


Referendum "Een referendum of een andere formule, dat laat ik open. Ik vind trouwens dat Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Bart Somers zulke modellen van inspraak en/of betrokkenheid van de bevolking moet aanreiken aan de gemeenten. Ik zal hem daarover in het Vlaams parlement ondervragen en ik neem aan dat hij met mij akkoord zal gaan. Open Vld is toch bij uitstek de partij van de referenda."

364 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page