top of page

Politieke analyse: Waarom de Truienaar haar Corona-burgemeester moe is


in picture: De Truiense spotprent die viraal ging


"Ik heb vandaag twee keer moeten huilen", vertrouwt een bekende Truiense cafébaas me toe. "Eén keer uit puur verdriet. Voor mijn overleden vriend, moge hij rusten in vrede. Maar de tweede keer uit pure colère! Terwijl we vandaag onze vriend een laatste groet kwamen brengen aan het kerkhof, dook daar plots de politie op. Om foto's van onze erehaag te maken. Stel u voor! De agent verontschuldigde zich: 'Ik moet ook maar doen wat ze mij opdragen, mijnheer. Trek het u niet aan'. Maar waar zijn ze hier mee bezig. Iedereen was de verontwaardiging voorbij. We waren razend, enfin."

"Tja, wanneer Veerle zoals de laatste weken wat politieke averij oploopt, dan wordt haar Sturm und Drang om in de (sociale) media te komen sterker dan haarzelf. Het werkt therapeutisch voor haar. Maar dan maakt ze ook fouten.

Sturm und drang

"Tja, wanneer Veerle zoals de laatste weken wat politieke averij oploopt, dan wordt haar Sturm und Drang om in de (sociale) media te komen sterker dan haarzelf. Het werkt therapeutisch voor haar. Maar dan maakt ze ook fouten. Zoals dat geval in de Deli Roma van de week. Zonder mondmasker poserend. Pijnlijk, maar voor wie haar kent, zeer herkenbaar. En dan vlugvlug die foto verwijderen, met een wat belachelijk, mompelend excuus: 'Het was maar 10 seconden en ik stond alleen in de winkel'. Tja, domweg pijnlijk hè. Maar wanneer je dan, zonder in eigen boezem te kijken, opnieuw die ijzeren Corona-regels aan de Truienaren oplegt ... Zeker voor zo'n gevoelige begrafenis, dan ga je een tweede keer zwaar in de fout", klinkt het bij een vooraanstaande Truiense CD&V-insider. "Of speelde er nog wat huwelijksrancune, wie zal het zeggen ... "

"De spotprent waarin ze met de heks van Sneeuwwitje werd vergeleken, ging in de Truiense sociale media tegen een intergalactische snelheid viraal.

Kantelmoment

Er blijft inderdaad niet veel meer over van de sterke Corona-burgemeester die Veerle Heeren in de maand mei nog was. De spotprent waarin ze met de heks van Sneeuwwitje werd vergeleken, ging in de Truiense sociale media tegen een intergalactische snelheid viraal. Haar geloofwaardigheid omtrent haar 6 gouden Corona-regels en haar veiligheidscomité, zakte als het kon nog sneller weg. Het kantelmoment waar een burgemeester het voor haar volk heeft verknald, komt in zicht. De houdbaarheidsdatum is aangebroken. Dat was zo voor Jef Cleeren, ook Vandenhove heeft zijn bittere kantelmoment gekend. Van Heeren's keerpunt zouden we wel eens deze week getuige zijn geweest.

Vanaf nu gaat het alleen nog maar verkrampt bergaf. Zo schrijven de politieke wetten ons tenminste voor. On verra!


Het is nochtans eenvoudig: 'Laat Binken die hun gevallen kameraad een laatste eer willen bewijzen met rust'.1.171 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page