top of page

Politieke analyse: Waarom Groen in Sint-Truiden (voorlopig) niet zal doorbrekenDe politieke analyse van HBVL over GROEN! in Limburg was er vandaag niet naast. Groen mist politieke killers. Partijboegbeeld Johan Daenen is een sympathieke gast, maar niemand gelooft dat hij ooit zal doorbijten. In Sint-Truiden hebben ze met de Nederbelg Peter Van Dam wel een acceptabele politieke figuur. Alleen heeft hij het binnen zijn partij niet altijd onder de markt.


De Nederlandse Colruyt-manager Peter Van Dam is het groene gezicht van Sint-Truiden. De groene partij heeft sinds lange tijd opnieuw een zetel in de Truiense gemeenteraad. Toegegeven, hij komt af en toe wat beduusd op het politieke ijs. Toch schaatst Van Dam sierlijk door het Truiense politieke landschap. Met het PFOS-dossier over de Melsterbeek en het stort in Melveren liet hij een eerste keer terdege van zich horen. Zijn Hollandse nuchterheid werkt louterend in het vaak te veel aan drama waar de Truiense politiek in uitblinkt.


Fundamentalistische pottenbakkers

Waar hij zich echter meer zorgen over moet maken is zijn achterban. Die bestaat hoofdzakelijk nog uit een tomeloze bende wereldverbeteraars waar geitewollensokken de dresscode blijven uitmaken en fundamentalistische pottenbakkers het politieke landschap ter linker zijde blijven versnipperen. Liever met één zetel in de oppositie dan godbetert een kartel vormen en besturen. Liever obscure nieuwsbrieven schrijven en mijmerend biobier drinken dan aan fatsoenlijke oppositie te doen. Sint-Truiden is Hasselt of Gent niet. Van Dam lijkt veelbelovend, nu nog zijn achterban opkuisen.

694 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Oct 09, 2021

Ik heb nooit begrepen wat die groene rakkers in de politiek komen doen.🤢


Like

Jan Goffa
Jan Goffa
Oct 09, 2021

Als die Nederlandse import ook leidt tot het inzicht dat we straks onze energie via BOL.COM zullen moeten bestellen dan heeft u elementen van gelijk. Intussen gaan zij van het gas af en wij (allez, de gegroenwashte Vlaamse millennials olv La Tinne VDS) er juist naartoe.

Like
bottom of page