top of page
t_high.png

Recensie: Chez Prospère

ree

Paris c'est pas loin, Parijs is inderdaad sedert medio 2025 niet meer ver weg in onze Vurige Stede.


Een paar weken geleden, samen een koffie aan het drinken bij een van onze bevriende koppels, kwam het idee naar boven om samen nog eens iets te gaan eten. We hebben in onze stad erg mooie restaurants die prachtig eten serveren maar ditmaal zochten we iets waar we nog niet geweest waren.  Even inloggen op Chez Prospère en het was gefikst. 


Michel Fugain en Gilbert Bécaud

Zodra je binnenstapt, word je zonder omwegen naar Parijs of Lyon gekatapulteerd. De donkerrode boudoirkleuren zetten meteen de toon, terwijl een wand vol Parijse straatleven je bijna doet geloven dat je zo de boulevard opstapt. Op de achtergrond draaien chansons van Edith Piaf, Michel Fugain en Gilbert Bécaud, precies genoeg om de nostalgie zachtjes te laten tintelen. De ronde tafeltjes met hun gouden rand maken het plaatje af. Franser dan dit wordt het haast niet.


Dertigers

Volgens hun website serveren ze gerechten die we gemakkelijk ook gaan terugvinden in een klassieke Franse bistro. Hun kaart biedt dus zowel vis, vlees, gevogelte, maar ook altijd suggesties, die regelmatig vernieuwd worden. Dertigers Miet Dox en Marijn Feuggelen zijn deze zomer de zaak samen gestart op de Groenmarkt en zorgen, met assistentie van een charmante juffrouw, voor de vlotte bediening. In de keuken hebben ze met de 27-jarige Brent Peters, die drieënhalf jaar ervaring in sterrenzaak Slagmolen meebracht, een professionele chef staan. Op vrijdagavond dus met 7 personen aan 4 ronde tafeltjes, best gezellig en net groot genoeg. Een biertje, een Ricard, kortom een klassieke apéro met een lekkere originele amuse, we waren goed begonnen. 


ree

Canard à l’orange

Met 7 aan tafel mag je het de chef niet té moeilijk maken.  Daarom hadden we ons beperkt tot 2 gerechten, waar de canard à l’orange (€34) bij de meeste disgenoten de voorkeur kreeg. Een steak met een bearnaise of een pepersaus (€34) werd het alternatief. De porties waren zeker ruim genoeg, zelfs zodanig dat 1 van mijn goede vrienden de borden van 2 dames in ons gezelschap heeft helpen leegmaken. 


ree

De Franse keuken is beroemd voor de klassieke desserten zoals een crême brûlée, een dame blanche (€13), wat dus ook niet mocht ontbreken op de tafeltjes van ons gezelschap.

De wijnkaart heeft een mooie diversiteit aan Franse wijnen uit gans Frankrijk. Onze keuze ging naar een Côtes du Rhône, die een goede match bleek te zijn met onze menukeuze.

Het werd een geslaagde avond zonder een aanslag op onze geldbeugels. De mix van een vlotte, vriendelijke bediening, lekker eten en dat voor een divers publiek van jonge en licht-belegen mensen, maakt dat deze nieuwe zaak sedert minder dan een half jaar reeds een plek veroverd heeft tussen de betere horeca van Sint-Truiden.


Grote Markt 57

3800 Sint-Truiden 


Prijs: Voorgerechten tussen 9,5 en 22,5 euro, hoofdgerechten tussen 28 en 45,5 euro, nagerechten tussen 10 en 15 euro

 

Openingsuren: Dinsdag tot en met zaterdag: 12u-15u & 18u-22u


 
 
 

Opmerkingen


bottom of page