top of page

RESTO: Blanc by AytemsWat is een mijlpaal in het leven van een koppel, zeker niet te vergeten of er zijn heel veel slechte punten te verwachten? Dé huwelijksverjaardag natuurlijk! 17 september was het dus zover, eventjes de tel kwijt hoeveel jaren maar de datum zit nog in het koppeke. Eens lekker gaan eten, niet te ver weg om ten volle te kunnen genieten van spijs en drank!


Wij dus gereserveerd in onze vurige stede en dat bij Blanc by Aytems, nog steeds na zoveel jaren wat onbekend bij de Truienaar, maar blijkbaar wél bij mensen buiten onze contreien. We zaten bijvoorbeeld in het gezelschap van personen uit het Leuvense, Antwerpen maar zagen dus geen stadsgenoten.


Zonder knorrende maag

Nochtans is hun ‘marché-menu’ een all-in formule met hapjes, 3 gerechten, wijnen, koffie en water inbegrepen zeker niet duurder dan een diner bij één van die andere leuke restaurantjes in onze stad. Qua volume trouwens zijn de gerechten meer dan voldoende om zonder knorrende maag het pand te verlaten. Ik mag zeggen dat wij toch al een en ander hebben mogen proeven in ons leven, daarbij in acht nemen dat mijn vrouwke een koksopleiding heeft gehad en ook best lekker haar best doet achter het eigen fornuis.


Franse, Turkse en Armeense invloeden

We werden, ondanks het feit dat we wat ‘verwend’ zijn, op een prettige manier verrast: de keuken bij Blanc by Aytems heeft verrassende Franse, Turkse, Armeense invloeden, dus een wat onbekend type dat wat afwijkt van de klassieke vlees- & visgerechten. Alles was erg mooi uitgebalanceerd qua kruiden, zuur en zoet, een combine van vis en vlees maar echt in evenwicht met verfijnde groenten bereidingen, een ontdekking in ons bord. De combinatie met lekkere wijnen, zeker niet de meest eenvoudige, waren perfect passend met die pareltjes in ons bord.


Antwerpse B&B

Het is spijtig doch onze stad is waarschijnlijk wat klein voor hun kwaliteit en de ietwat eigenzinnige gerechtjes. Ze gaan dus definitief vertrekken na de feestdagen en dat richting Antwerpen, waar ze een B&B zullen runnen, met inbegrip van een wijnbar en een restaurant voor max. 16 personen. Reservering hiervoor is reeds mogelijk via hun website. Het 2de ietwat eigenzinnig restaurant dat onze stad dit jaar verlaten heeft is Bar Crevette van Larissa & Ziggy, 2 gedreven mensen met ook erg inventieve visbereidingen...


Meer verfijnde keuken

We wensen de chef en zijn team van harte veel geluk in Antwerpen. We mogen echt fier zijn dat hij toch 5 jaar geleden voor onze stad heeft gekozen. Willen we in de nabije toekomst meer inventieve eetgelegenheden in onze vurige stede krijgen, zullen we als Truiense levensgenieter toch moeten openstaan voor een meer verfijnde keuken die verder gaat dan een stuk rundsvlees of een portie mosselen…

594 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page