top of page

Sint-Truiden blijft reclame voor Bol.com maken ondanks het feit dat 144 winkels leegstaan


De drie Lockdowns hebben er bij de Truiense handelaars stevig ingehakt. Doordat ze gedwongen de deuren moesten sluiten, hadden heel wat handelaars het bijzonder moeilijk: hun huurkosten bleven hoog terwijl hun inkomsten kelderden. Temeer omdat veel consumenten tijdens de drie lockdowns massaal naar webwinkels zijn overgestapt, en daar zijn gebleven. Webwinkels zoals Bol.com


We schreven al dat vandaag 144 winkels in Sint-Truiden leegliggen. Hoofdoorzaak: het online shoppen geraakt ingeburgerd en de baanwinkels doen de rest. Een provinciestad zoals Sint-Truiden kan het tij enkel proberen te keren met beleving en horeca.


Taartwedstrijden en internetgiganten

Maar Sint-Truiden slaagt er vandaag niet alleen in om haar horeca en handelaars een nieuwe taks op te leggen: Belasting op publiek toegankelijke ruimte. Neen, gelijktijdig int ze zonder scrupules het geld van JC Decaux die in diezelfde publieke ruimte reclame maakt voor Bol.com. De internetgigant onder de winkeliers. Ligt het aan ons, of proeft dat op z'n minst een beetje cynisch en wrang. Uw handelaars streng belasten en ondertussen uw hand openhouden voor de internetgiganten die het hen moeilijk maken. Ondertussen houdt de lokale Truiense verkeerspolitie taartwedstrijden om ter meeste Truiense burgers op de bon te slingeren, niet in het minst wanneer ze eten of goederen afhalen in de binnenstad.


De stad van

Nochtans wist schepen van Citymarketing Hilde Vautmans (Open Vld) ons op 23 mei te vertellen: “Dit soort reclame is heel vervelend voor onze handelaars, wij willen echt wel inzetten om onze winkels hier te ondersteunen. Dat is onze prioriteit. Dus ik zal het aankaarten binnen het college en in gesprek gaan met de firma.” Maar dat is vandaag dus niet meer van tel. Wij vroegen Veerle Heeren (CD&V) en Hilde Vautmans (Open Vld) vandaag om een reactie. Maar er kwam niets. Tja, de Stad Sint-Truiden is blijkbaar enkel bezorgd om haar handelaars wanneer het haar goed uitkomt. Bij lokale verkiezingen bijvoorbeeld.

490 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page