top of page

Sint-Truiden, het Hénin-Beaumont van Vlaanderen?

Bijgewerkt op: 3 apr. 2021Standaard Weekblad bracht afgelopen weekend een reportage over het Noord-Franse mijnstadje Hénin-Beaumont. Het bijzondere eraan: de gemeente wordt bestuurd door extreem-rechts (het Rassemblement National (RN), de opvolger van Front-National (FN).


Interessant artikel. Om meer dan een reden. Laat ik duidelijk zijn: ik wil zeker het extreem-rechtse gemeentebestuur van Hénin-Beaumont en het stadsbestuur van Sint-Truiden niet op één lijn plaatsen. Maar ik zie wel twee gelijkenissen, CD&V,N-VA en Open Vld moeten daar maar eens goed over nadenken.


Oppositie en pers

Ik citeer: “Dat oppositie en pers getackeld worden? Persoonlijke aanvallen? De verkozenen van de oppositie behoren in de ogen van de meerderheid tot dezelfde van de volkswil vervreemde elite als de pers. Met de lokale krant leeft de meerderheid op voet van oorlog. 'Elk woord wordt gespeld' en kan je een klacht voor laster opleveren. Ze juridiseren de politiek.'”


Afdreigen

Dat herken ik spijtig genoeg in Sint- Truiden wel vanuit de meerderheid: de reacties, verwijten en non-antwoorden tijdens de gemeenteraad, het afdreigen van sp.a gemeenteraadsleden met gerechtelijke stappen als ze bepaalde zaken zouden kenbaar maken en het effectief ondernemen van gerechtelijke stappen tegen een journalist, die bepaalde feiten uitbrengt. Ik hoop echt dat we in Sint-Truiden niet nog verder verzeilen in dat soort situaties.”

637 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page