top of page

Slèèg gelek huis!

In zijn rubriek de Stoute Schoen houdt Bernard Derwa de Binkenstad tegen het licht


Nee, nee, Herr Jelle, gij staat niet recht in uw schoenen, gij staat scheef in uw sloffen. Als ik fouten over u, gedurende die veertien voorbije maanden, had geschreven, dan had gij mij

vast en zeker op de slag opgebeld. Wie duldt nu dat een blad met zoveel lezers als Trudocs leugens over hem laat schrijven?


Niemand, en ik zeker niet. Gij doet alsof ik u als persoon wil krenken. Larie: ik breng alleen uw manier van doen uit. Ik kan niet verdragen dat 'den dikke' de kleine man doodtrapt 'gelijk een niet'! Neem dien arme Konings. Zijn bouwgrond is pas beschreven, zijn lening is pas OK en wat krijgt hij te horen?: "Gij moogt niks op die grond, gij moogt zelfs geen halve pan

op dat krot, dat erop staat, verschuiven. Ge hebt u miskocht." Dat drama heeft dat gezin geveld, vooral omdat een beetje later het krot weg was en er twee gele bouwaanvragen op

de grond stonden. Leven verbrod, huize Konings.


Godshuis

Zelfde miserie op het Begijnhof bij Frank en Katlijne, naast het Godshuis. Daar is er geen doorsteek geweest, de foto is gepubliceerd. Dan maar onteigenen. Dat is tegen de wet.

Katlijne is nu gedwongen van te procederen.


Audit Vlaanderen

Numero drie, de boeren van Velm zijn zuur. De kerkfabriek en gij hebben 'onder het hoedje' gemanoeuvreerd. De boeren hebben niet kunnen bieden. Puntje vier: De pastorij is van de

Stad, gij zijt de stad én gij zijt de koper. Dat kan niet. Dus kopen 'in tweede hand' en klaar is kees. Tot slot, scherm toch niet met die verkrijgende verjaring. Het stukje grond Halmaalweg, is een godsgeschenk dezer Steede. Dat zijn stuk voor stuk slèèg gelek huis' die gij

uitdeelt. En was ik elke keer verkeerd, wat komt Audit Vlaanderen hier dan snuffelen? Komen die om een frietje met mosterdsaus, dacht gij? En zeg me, waarom zou ik u alleen viseren?

Viseer ik dan Veerle Heeren ook als ik ze de schuldendiva noem, of als 'cijferjoke' zich misrekent, of als 'Mas geen Pas geeft? Maar meer en meer mensen vallen hier binnen en komen hun beklag doen. Gisteren nog: Brusselaars, die hier komen wonen, kregen zes processen aan het station, zes na elkaar. En dat zijn P.V's van 140 euro! De Brusselaars zien de borden niet en de boel is daar verwarrend.


Goedgelovig en weinig kritisch

Verontschuldig mij voor mijn simplistisch taaltje, want ik weet dat ge onze lezer maar goedgelovig en weinig kritisch vindt, maar ik vrees dat ge mijn artikels verkeerd interpreteert.

Op grond van uw reactie merk ik dat gij denkt dat wij u willen fnuiken. Niks van. Wij beschrijven het politieke toneel vanuit onze theaterzetel, samen met de Binken en

gij wordt niet als de enige acteur in het oog gehouden. Op dezelfde rij zitten links en rechts van mij Dirk Selis en Eric Nulens/

1.092 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page