top of page

Stad Sint-Truiden geeft 'Oud Stort' in Melveren niet door als mogelijke plaats voor PFOS-vervuilingAlle Vlaamse gemeenten moesten een lijst doorgeven aan Vlaanderen met locaties met mogelijke PFOS-vervuiling. Raar dat het oude stort in Melveren daar niet tussen staat ondanks de uitdrukkelijke vraag van Groen en VOORUIT tijdens de laatste gemeenteraad in juni.


Nochtans heeft gemeenteraadslid Filip Moers uitdrukkelijk gevraagd dat er voldoende en representatieve stalen zouden genomen worden en dat er een onderzoek zou gebeuren naar de eventuele FPOS-vervuiling in de bodem en het grondwater en om de buurt te informeren over de resultaten. "Ik ga met de directeur Stedelijke Ontwikkeling en de milieuambtenaar de nodige acties ondernemen", verklaarde schepen van Milieu Ingrid Kempeneers (CD&V) na de gemeenteraad aan de redactie van Trudocs. Maar blijkbaar is er weinig gebeurd.


Houding OVAM

Ik heb nu het overzicht opgevraagd dat de stad Sint-Truiden heeft overgemaakt aan de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en ik stel vast dat het voormalige stort in Melveren er niet op staat. Nochtans is de stad Sint-Truiden daar nog niet toe aan de concrete sanering, zoals gebleken is tijdens het debat op de gemeenteraad. Inmiddels heb ik ook een parlementaire vraag gesteld aan Vlaams minister Zuhal Demir over de houding van OVAM rond de sanering van dit voormalig stort.


466 weergaven0 opmerkingen

تعليقات


bottom of page