top of page

Truiense Kerstmarkt op de helling, maar schaatsbaan komt er

Engelbosch vond ‘Truiense Nostalgique’ niet Vlaams genoeg"De Coronacijfers in Sint-Truiden zien er niet goed uit", zucht schepen van Middenstand Johan Mas (Open Vld). "Daarom gaan we onze beslissing om de kerstmarkt groen licht te geven met 14 dagen uitstellen. Maar de schaatsbaan, die komt er!"


"Die schaatsbaan is in open lucht, dus daar kunnen we mits naleving van de mondmaskerplicht wel in doorgaan. We moeten ook niet meteen alles gaan afschaffen hè. Een beetje kerstsfeer moet toch mogelijk zijn. Al moeten we wel opletten. De coronacijfers in Sint-Truiden zijn ronduit slecht. Dus of we de kersstalletjes nu moeten zetten, tja. Laat ons kijken waar we binnen 14 dagen staan. De gezondheid van de Truienaar gaat immers voor."


Franskiljons

Klopt het dat schepen Jelle Engelbosch (N-VA) de titel ‘Truiense Nostalgique’ in 'Sint-Truiden Nostalgie' heeft laten veranderen? De titel was voor Franskiljons, naar 't schijnt. Mas lacht eens. 'Geen commentaar Dirk"


Zure burgemeester

"Gelukkig was er nog niets gedrukt", zegt een bestuurder van de VZW Trud 'Or. "Anders hadden we serieuze kosten gehad. Niet te geloven, waar die Engelbosch zich mee begon te moeien. Idearte heeft alle ontwerpen moeten veranderen. Terwijl burgemeester Heeren op de vergadering erbij zat hè. Maar die was erg zuur en wilde geen beslissing nemen. 'Ik schaf niets meer af', zei ze. En ook nog 'Als ik hier iets van op Trudocs lees, kom ik niet meer naar jullie vergaderingen.'"


Waarvan akte.

1.033 weergaven1 opmerking
bottom of page