top of page

Truiense kunstenaressen wijken uit naar Tongeren omwille van te dure huurprijzen in Sint-TruidenNadine Debussher en Mieke Engelbos openen TwoSome ArtGallery in een prachtig pand in ... Tongeren. "De huurprijzen in Sint-Truiden zijn nog steeds extreem hoog, ondanks de grote leegstand"


Nadine leerde ik kennen als een aimabele dame die mijn voetjes extreem goed soigneert.  Zij heeft namelijk haar pedicurestudio bij haar thuis in een moderne woning op Sint-Pieter. Via diverse omzwervingen is zij er samen met haar echtgenoot Eric beland. Tijdens een zonnige zondagmorgen in 2023 zag ik haar terug tijdens een opendeur in de Zoutkist op de Veisder. Ze presenteerde daar diverse schilderwerken, waaronder een soort van ‘airbrush’ met bijzondere tinten.  Marleen en ik waren snel verleid om dit werkje te kopen om onze woning op te fleuren. 


Eerlijke manier

Nadine houdt niet van stilstaan en heeft dan begin 2024, samen met enkele andere kunstenaars, een tentoonstelling georganiseerd in Hasselt en dit met veel bijval voor haar keramiek (prachtige vazen!) en haar bijzonder schilder- en tekenwerk. Het jeukte om meer van dat te doen en ze heeft, samen met een vriendin, een concept uitgewerkt waar aardig wordt afgeweken van de ‘normale gang’ van zaken. Vandaag openen ze een eigen galerij waarbij de kunstenaar zijn centjes kan verdienen op een eerlijke manier. Normaal is het zo dat iemand die een kunstwerk verkoopt tot 50% moet laten vallen voor de galerijhouder.  Nadine Debusscher en haar collega Mieke Engelbos laten de kunstenaars enkel een huur betalen om hun werken tentoon te stellen. Dit is dus veel eerlijker met als gevolg dat hun nieuwe galerij afgeladen vol zal zijn met moderne kunst en dit reeds vanaf de opening op 15 juni eerstkomend.Hoge huurprijzen

Gezien een toplocatie nodig is voor dit type van zaken (geïnteresseerde passage is nodig) en de huurprijzen in Sint-Truiden nog steeds extreem hoog zijn, ondanks de grote leegstand, hebben de dames hun toevlucht genomen tot Tongeren. 


TwoSome ArtGallery is dus terug te vinden in een prachtig pand op de Maastrichterstraat 61 in Tongeren. Daar vinden we betaalbare kunst (2D en 3D werk), dat u kunt kopen met de deskundige begeleiding van 2 dames die hun vak kennen.

Bijkomende info op www.twosomegallery.be 

1.310 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page