top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Truiense zwemclubs luiden alarmbel: "Mediageilheid van Veerle Heeren houdt onze leden uit het water""Het uitstel voor het openen van het zwembad wordt door de Stad Sint-Truiden voorgesteld als een daad van solidariteit naar andere sectoren. Het is echter niets meer dan de laatste druppel van mismanagement van het stadsbestuur naar de Truiense zwemclubs", zegt een vooraanstaand bestuurslid aan onze redactie.


De officiële opening van het LAGO Sint-Truiden Bloesembad, die gepland stond op vrijdag 2 april, wordt uitgesteld naar eind april. "Gezien de huidige coronamaatregelen en de stijging van het aantal besmettingen, ook in onze regio, is het onmogelijk om een officiële corona-proof opening te organiseren", zegt burgmeester Veerle Heeren (CD&V) vandaag. "De veiligheidscel van de Stad Sint-Truiden heeft samen met het management van S&R Group beslist om de ‘paaspauze’ van vier weken te respecteren zoals de overheid heeft gevraagd. Het is geen gemakkelijke beslissing want samen met heel veel mensen kijken we ernaar uit om te genieten en te sporten in dit gloednieuwe LAGO Sint-Truiden Bloesembad. We kiezen er echter voor om ons solidair op te stellen met de getroffen sectoren en werken toe naar een nieuwe datum eind april. Samen met jullie kijken we ontzettend uit naar een volledige opening van het zwembad, sport en recreatie, voor alle inwoners van Sint-Truiden en omstreken. Voor actuele informatie, blijf ons volgen via onze website en onze sociale media van de stad en LAGO."


Vier keer meer betalen

Maar die boodschap is bij de Truiense zwemclubs toch niet zo goed binnengekomen. De zwemclubs hebben tot donderdagavond geprobeerd om de schepen van sport Jurgen Reniers (CD&V) en de zwembadbeheerder LAGO te overtuigen van de veiligheid die sportclubs bieden en om enkel die sportclubs gebruik te laten maken van het complex in de Paaspauze, maar tevergeefs. "Bijzonder jammer voor onze leden, wij zijn nochtans zeer goede klanten (lacht cynisch) nadat het stadsbestuur iedere tussenkomst in prijs heeft laten vallen. De clubs betalen namelijk nu vier keer zoveel als voor corona."


Mediageilheid

"Na telefonisch contact met de bevoegde schepen Jurgen Reniers werd het mij al snel duidelijk dat de enige reden waarom het stadsbestuur niet wil dat het zwembad opent, de mediageilheid van onze burgemeester is", zegt onze bron zonder dralen. "Letterlijk zei hij: 'Het zou zonde zijn van een investering van 30 miljoen euro wanneer de sportclubs foto’s gaan delen op FB vooraleer de officiële opening heeft plaatsgevonden'. Eigenlijk bedoelde hij voordat Veerle Heeren haar gezicht op FB heeft kunnen delen voor een gloednieuw sportcomplex. Moeten onze leden daarom een maand langer wachten. Menen die dat nu echt? Dat is toch spugen in het gezicht van onze leden. Inside informatie heeft mij ook geleerd dat er niet genoeg redders ter beschikking zouden zijn in de opstartperiode. Iets waar het stad zelf voor gezorgd heeft door al haar aangenomen redders buiten te gooien na sluiting van het oude zwembad."

1.264 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page