top of page

Verhuis Sinner's Day lokt stevige kritiek uit: "Allez nu was er nog eens wat te doen in Sin City"Het new wave- en punkfestival Sinner's Day zal dus niet doorgaan in Hangar 66 in Sint-Truiden zoals eerder aangekondigd. Deze site kreeg ondertussen een andere eigenaar, die er andere plannen mee heeft. Daarom gingen de organisatoren op zoek naar een andere locatie en die vonden ze in Heusden- Zolder.


Geen Sinners Day meer, geen Bompad-fuiven. Alle evenementen moesten wijken voor Droneport. U weet wel, het prestigeproject van burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Deze incubator voor dronetechnologie zou Boeing, Airbus en Amazon naar hier halen en de vliegende auto's zouden door het Truiense luchtruim zoeven zoals Vespa's rond het Colosseum. Ondertussen is de realiteit anders. Droneport staat nagenoeg leeg en sloot haar boekjaar 2020 af met een gecumuleerd verlies van 626.020 euro terwijl Limburg Regional Airport afklokt op een 632.761,21 euro in min. "Wat een fiasco", laat een zeer vooraanstaand Truiense ondernemer optekenen. "Het is op een zeer dure vliegclub uitgedraaid voor gepensioneerde piloten gefinancierd door de belastingbetaler."
Nek om wringen

Ondertussen zwijgt de Truiense alternatieve scène steeds minder. "Allez nu was er eens wat te doen hier in de buurt…Toch ongelofelijk hoe we het hier in Sint-Truiden toch steeds weer presteren alles stilletjes de nek om te wringen…" , zucht een Truiense DJ. Een andere rasechte Truineer vat het puntiger samen: "Droneport? Doo zen fé vet bèè.


936 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page