top of page

Verkast N-VA in 2024 naar de Truiense oppositie?Met het aangekondigd vertrek in mineur van Veerle Heeren, breekt er aan de oevers van de Cicindria een nieuw politiek tijdperk aan. Met nieuwe zeden en gewoonten. Maar ook met nieuwe politieke afspraken ...


Afgelopen maandag kondigde Veerle Heeren schijnbaar achteloos met een snelle post op Facebook haar vertrek aan uit de politiek. Het moest snel gaan, want Ingrid Kempeneers stond klaar om Heeren, die zich nog krampachtig aan elk politiek grassprietje probeerde vast te klampen, in een septemberinterview met HBVL naar de uitgang te begeleiden. Eens te meer mislukte de poging van Heeren om de politiek waardig te verlaten. Door opnieuw niet te willen communiceren, kreeg ze opnieuw een stevig pak slaag in de media. Haar medestanders waren nog op één hand te tellen. Een afscheid in mineur voor een politica die haar ganse carrière boven haar gewicht bokste en Sint-Truiden financieel naar de afgrond bracht, en uiteindelijk bont en blauw van het politieke canvas werd gesleept.


Elke cd&v'er moet vechten voor zijn plaats

Met haar verdwijnt de cd&v-trojka van weleer. Voorzitter Peter Borgs en gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans mogen van La Kempeneers meteen ook hun pak maken. Kabinetchef Inge Vanwayenberg wordt tot en met 31 december 2023 met ziekteverlof gestuurd. Zoals bekend werd de spin in het web, financieel directeur Luc Vandijck, de sterkhouder van de Truiense cd&v binnen de administratie en daarbuiten, de laan uitgestuurd. Ontslag omwille van dringende redenen. Wat de lijstvorming betreft zijn er maar liefst 25 van de 35 plaatsen op de cd&v-lijst bestemd voor nieuwe 'atypische' mensen. Niemand van de huidige gemeente- en OCWM-raadsleden is nog zeker van zijn plek op de lijst. "Iedereen gaat er voor moeten vechten", zegt Kempeneers fel. Wie die nieuwe mensen gaan zijn, weten we vandaag nog niet. Feit is dat Ingrid Kempeneers zeer stevig de teugels in handen heeft.


Burgemeester Vandenhove

Meteen wordt ook de banvoek tegen Vandenhove en Vooruit opgeheven. "Ludwig burgemeester en ik schepen, geen enkel probleem", vertrouwt Ingrid Kempeneers me toe. "Wij willen als cd&v gewoon mee besturen. Als het even kan met mij als burgemeester, maar met Vandenhove als burgervader heb ik hoegenaamd geen problemen. Te weten dat Vooruit en Open Vld naar alle waarschijnlijkheid al een afspraak gemaakt hebben. De paarse ideologie ligt zowel Vautmans als Vandenhove nauw aan het hart. Maar beide partijen geraken nooit aan een meerderheid. Een derde partner zal nodig zijn. En daar wringt Kempeneers zich nu tussen. De, op vlak van coalitievorming onervaren, jonge Truiense N-VA-top wordt langs links en rechts voorbijgestoken. Voor hen dreigt het spook van de oppositie. Al is in de politiek het jaar dat ons nog scheidt van de gemeenteraadsverkiezingen, een eeuwigheid.

1.273 weergaven1 opmerking

1 Kommentar


dirk.haverhals
dirk.haverhals
09. Sept. 2023

Ken die mens niet persoonlijk, maar hopelijk blijft Van Dam zetelen. Zijn tussenkomsten in de GR zijn steeds onderbouwd en brengen de meerderheid meer dan eens in verlegenheid.. Wie hijst hem aan boord?

Gefällt mir
bottom of page