top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Viroloog Marc Van Ranst over Veerle Heeren: "Dom, maar wellicht is ze getraumatiseerd"Ook de bekende viroloog Marc Van Ranst heeft de situatie in Sint-Truiden op de voet gevolgd. "Het is zeker niet verstandig van een burgemeester om zich daaraan te laten verleiden, maar het is ergens menselijk wel te begrijpen. Burgemeester Heeren heeft volgens mij een trauma opgelopen tijdens die eerste Corona-golf die Sint-Truiden zo hard raakte."


"Wie getraumatiseerd is, wil zijn kring rond hem of haar zo goed mogelijk verdedigen", reageert viroloog Marc Van Ranst op de Truiense heisa rond de stiekeme vaccinaties in Sint-Truiden. "Ik weet dat Heeren de Coronacrisis zeer ter harte nam, tijdens die harde eerste golf die Sint-Truiden zo erg trof. Toen haar partner in het ziekenhuis werd opgenomen, raakte ze er van dichtbij persoonlijk bij betrokken. Ondertussen bleef ze als burgemeester aan het werk. Wellicht heeft ze daar een trauma opgelopen. Een trauma dat maakt, dat ze haar familie, vrienden en medewerkers wou beschermen. Het kan een uitleg zijn, voor deze vreemde gang van zaken. Want laat het duidelijk zijn: dit is absoluut 'not done'."


Gouverneur

Trauma of niet: Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) gaat morgen de bewijsstukken persoonlijk aan de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters overhandigen. De politieke meerderheidsfracties Open VLD en N-VA verklaren ondertussen in een gemeenschappelijk persbericht bezorgd te zijn omtrent de berichtgevingen van de vaccinaties. "Wij wachten het onderzoek af en onthouden ons voorlopig van alle verdere commentaar. Wij dringen er bij de Gouverneur en het Agentschap Binnenlands Bestuur op aan om snel duidelijkheid te verschaffen."


Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) weigert elke vorm van commentaar over de zaak.

5.338 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page