top of page

Voor de restaurateurs van Sint-Zuiden is het genoeg geweest: "Stop dit verbaliseer-terrorisme!"

Schepen van Middenstand Johan Mas (Open Vld) wil dat zone-chef Steve Provost milder optreedt

Horeca-ondernemers Ben Elen van restaurant OS, Kevin Vanhoegaerden van El Greco en Acar Sukru van Istanbul zijn het geverbaliseer van de Truiense politie meer dan beu. "De stad is 's avonds doodstil en verlaten. De goede ziel die bij ons een maaltijd komt afhalen en zich even op het plein achter de O-L-V-kerk parkeert, vliegt onherroepelijk de bon op. Zijn afhaalmaaltijd is dan plots 116 euro duurder geworden. Hoelang wil men dat nog volhouden?"


"Onze klanten kunnen toch moeilijk in de Gazo of op de Grote Markt gaan parkeren om hier bij mij een 'mixed grill' te komen uit te halen", zegt Kevin Vanhoegaerden van het Grieks restaurant 'El Greco' achter de Onze-Lieve-Vrouw Kerk. "Die brave mens zijn souvlaki's zijn koud vooraleer hij terug aan zijn auto is. Dus parkeren de mensen hier op het pleintje voor enkele minuutjes. Maar niet zonder gevolgen blijkbaar, al tientallen klanten vlogen op de bon. Dat is toch pestgedrag. Want die mensen blijven weg hè! Een mixed-grilleke met een boete van 116 euro erbovenop... Zeg nu zelf."

"Wie hier voor enkele minuten parkeert, vliegt op de bon. Dat is toch je reinste pestgedrag. Want die mensen blijven weg hè! Een mixed-grilleke met een boete van 116 euro erbovenop... Komaan hè
Kevin Vanhoegaerden van El Greco

Te braaf

"De parkeerplaatsen op de Groenmarkt? Weg! In de Plankstraat zijn er nu nog juist 8 overgebleven. Dus niet dat er een zee aan parkeerplaats is in onze buurt. We hebben zo'n moeilijk jaar achter de rug en nu komen ze onze klanten op de bon slingeren", zegt ook Ben Elen van restaurant Os. "En dat is al een tijdje aan de gang hè", knikt Acar Sukru van restaurant Istanbul. "En we zijn niet alleen hè. Ga maar eens horen in de Luikerstraat en Stapelstraat. Maar we zijn misschien te braaf en willen het stadsbestuur niet te fel tegen de haren instrijken. We hebben zeer beleefd onze grieven al meermaals overgemaakt aan schepen van Middenstand Jos Pierard en nu aan Johan Mas. Ook aan onze voorzitter van Horeca Sint-Truiden. Maar als er geen beweging komt, moeten we dan lijdzaam toezien hoe onze zaken kapot gaan?"

"Ik heb burgemeester Heeren meermaals gevraagd om de korpschef van de politiezone Steve Provost te vragen om hier menselijker in te zijn. Ik stel samen met u vast dat dit niet gebeurd is"
Schepen van Middenstand Johan Mas (Open Vld)

Begrip

"Ik heb begrip voor de situatie van de horeca-ondernemers", zegt de kersverse schepen van Middenstand Johan Mas (Open Vld). "Ze hebben mij inderdaad op de hoogte gebracht van hun grieven en ze hebben voor een groot stuk gelijk. Dit verbaliseergedrag gaat uit de bocht en schiet zijn doel voorbij. We moeten onze middenstanders steunen, niet plagen. Kijk, die bevoegdheid zit bij burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Maar dat wil niet zeggen dat ik dit dossier van mij afduw. Ik heb haar meermaals gevraagd om de korpschef van onze politiezone, Steve Provost beleefd te vragen om hier menselijker in op te treden. Ik stel samen met u vast dat dit niet gebeurd is. Ik zal dan ook verder aandringen."
4.250 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page