top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Vooruit Sint-Truiden wil extra gemeenteraad over Vaccinatiemisbruik Heeren

"Wat met familieleden, de niet-Truienaars & de partijachterban?"


"De persmededeling met de excuses van burgemeester Veerle Heeren naar aanleiding van de onthullingen over haar vaccinatie en die van haar entourage zorgen enkel voor meer vragen", stelt Gert Stas van Vooruit. "Wij willen opheldering en vragen om een extra bijzondere gemeenteraad."


"Het is nu wél duidelijk dat de informatie over de vaccinatie van de burgemeester, die via een klokkenluider aan de lokale nieuwssite Trudocs werd doorgespeeld, correct bleek", stelt Stas. "De versie van de burgemeester blijkt echter opnieuw niet de waarheid. De timing waarvan sprake strookt niet met de gegevens van de klokkenluider en ook centrummanager van het vaccinatiecentrum spreekt het verhaal van de burgemeester tegen. Daarbij wordt er geen verklaring gegeven voor de vele onterecht gevaccineerden uit haar onmiddellijke omgeving."


Radio 2

In een interview voor Radio 2 op 4 maart beweerde Heeren: 'Ik zit in de groep van de 50+’ers. Er zijn dus nog heel wat mensen die vóór mij aan de beurt komen. Persoonlijk denk ik dat het belangrijk is dat nu eerst de meest kwetsbare mensen en de mensen uit de zorg hun vaccin kunnen krijgen.' Wist de burgemeester toen al dat ze 6 dagen later haar eerste vaccinatieprik zou krijgen? "Volgens de gegevens van de klokkenluider wel", rekent Gert Stas even voor. "Via dezelfde klokkenluider bleken dus nog vele anderen uit de entourage van de burgemeester onterecht gevaccineerd. We weten alvast van twee familieleden van 24 en 54 jaar, van wie één iemand niet eens in het vaccinatiegebied Sint-Truiden woont, drie medewerkers, voormalige CD&V-kandidaten, …"


Probis

"Het is, mede door de bevestiging van de burgemeester, zeer aannemelijk dat ook deze info correct is ", gaat Stas verder. "Hoe zijn zij de rij wachtenden kunnen passeren? De burgemeester zelf schuift voor deze gevallen de zwarte Piet door naar de centrummanager van Probis: “Alle vragen die ik kreeg om vervroegd gevaccineerd te worden heb ik doorgespeeld aan de centrummanagers”. Dit is te gemakkelijk, zeker omdat de Probis group ressorteert onder de burgemeester zelf en, tegen de gangbare procedures in, persoonlijk door de burgemeester werd geselecteerd. Daarenboven worden zij dankzij haar tussenkomst ook nog eens rijkelijk betaald. Het is duidelijk, ook door de reactie van de burgemeester zelf , dat de burgemeester ook wat betreft Probis wat uit te leggen heeft. Voorts diende de eerstelijnszone Haspengouw, waarin Sint-Truiden een prominente rol speelt, een klacht in tegen de anonieme klokkenluider. Men zou net verwachten dat men een onderzoek vraagt naar de onregelmatige vaccinaties in plaats van zijn pijlen te richten op de boodschapper. Ook hier is het belangrijk te weten wat de rol van de burgemeester was bij deze beslissing."


Joachim Coens

Vooruit wil naar eigen zeggen Heeren graag de kans geven om antwoord te geven op de vele vragen die de Truienaars nog hebben. Een bijzondere, extra gemeenteraad zou hiervoor een goed forum zijn. Ook CD&V- voorzitter Joachim Coens zit op diezelfde lijn, zo verklaarde hij woensdagavond in VTM-nieuws. Maar niet gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V) die de extra gemeenteraad niet ziet zitten.


12 raadsleden gezocht

Een extra gemeenteraad kan worden samengeroepen door 1/3e van de raadsleden. Met andere woorden er moeten zich dus minstens 12 raadsleden achter deze extra raad scharen. Vooruit vraagt dan ook aan de raadsleden van Groen, open VLD en N-VA om hun vraag naar informatie te ondersteunen want met 10 raadsleden kunnen de socialisten de gemeenteraad dus niet doen samenkomen. Al kunnen er ook raadsleden binnen de CD&V bereid zijn om te depanneren. "Als alle informatie klopt, strookt dit niet de christendemocratische waarden, met de ethiek waarvoor ik voor onze partij heb gekozen", liet het populaire raadslid van de CD&V Carl Nijssens al optekenen in de krant De Standaard. Benieuwd dus welke raadsleden de hand zullen uitreiken. Want bij N-VA en open VLD, de coalitiepartners van Veerle Heeren, wordt het plots oorverdovend stil.

2.393 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page