top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Vooruit Sint-Truiden wil snel openlucht-fitness in de buurt van 't Speelhof

Gezond sporten in de buitenlucht nu meer dan ooit belangrijk


“Tijdens een raadscommissie had ik al eens voorgesteld, zoals in sommige andere gemeenten, om in een publieke ruimte in Sint-Truiden fitnesstoestellen te plaatsen. Andere gemeenten hebben daar met de covid-sluiting van de private fitnesscentra al op ingespeeld”, zegt VOORUIT-gemeenteraadslid Eddy El Herbouti, “Mijn voorstel werd toen met veel interesse onthaald, maar sindsdien bleef het stil.”

“Wij willen dit voorstel nu herhalen en zullen het op de gemeenteraad van maandag 3 mei formeel namens de VOORUIT-fractie ter stemming voorleggen. Het is tijd om de interesse concreet te maken. Fitness op publieke ruimten werkt aanvullend op fitness in de private sector, niet concurrentieel”, zeggen gemeenteraadsleden Eddy El Herbouti en Ludwig Vandenhove.

Sociale functie

“Fitness kan een sociale functie hebben, onder andere voor jongeren, die hun energie op een positieve en gezonde manier kwijt kunnen op publieke fitness-toestellen", gaat El Herbouti verder. "Maar zulk een project is eveneens belangrijk voor personen, die het zich financieel niet kunnen veroorloven om te betalen in de privé -sector. Bovendien kan zulk project juist mee de private sector mee op de kaart zetten en als het ware als een toeleiding zorgen. Bijvoorbeeld waarom er geen bord aanbrengen met alle private firma’s in Sint-Truiden, die op de ene of andere gezonde manier iets met fitness te maken hebben? En vooral: elke sportende Truienaar erbij is een gezondere Truienaar erbij.”

Speelhof

“Zulk een publieke fitnessruimte kan een mooie aanvulling betekenen op de ‘speeltuin voor senioren’ op de grens tussen het domein Speelhof en het woonzorgcentrum ’t Meiland en op de Fit-O-meter in het domein Speelhof. Misschien de ideale gelegenheid om deze beide initiatieven eens ‘op te knappen’ en er opnieuw de nodige promotie rond te maken”, besluit Ludwig Vandenhove.

941 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page