top of page

Waarom tankstations en nachtwinkels maar de helft belasting moeten betalenZopas diende de 'Stede Piraterij' een mep uit aan al degenen die een streep bouwgrond bezitten, nu is het de beurt aan de handelaars en aan de horeca.


Het is nog niet genoeg dat 'Napoleon Stippel' jarenlang de ganse stad doorploegde en het gros van uw cliënteel leerde ploeteren en foeteren... én wegblijven. Het is nog niet genoeg dat Vinci indertijd de oorlog verklaarde aan al uw klanten die een paar minuten te lang babbelden en aan uw winkeldeur met boetes werden weggeblazen, nu volgt een vernederende discriminatie: tankstations en nachtwinkels moeten voortaan maar de helft van de taks aan 'stadje welkom' afdokken, gijlie aan Trud'Or de volle pot.

De zaak Lesuisse

Waarom dié wéi vermindering en jullie niet? Geen kat die het weet. In op het Stadhuis weten ze het ook niet. Ze willen het niet weten, wat ze wel weten is dat ze doen wat ze willen met jullie. Trekken de 'covidbeestjes' in dichte drommen des nachts naar de benzinestations of naar de nachtwinkels? Wat een gezever. Trouwens, de Trud'Or taks moet niet gehalveerd worden, ze moet gewoon afgeschaft worden. Dat is in de zaak 'Lessuisse' jaren geleden door de Hasseltse Rechters beslist.


Van zich afschuiven

Het is aan de Stad om de feestelijkheden te bekostigen. Zoals het aan de Stad is om de ophaling van ons huisvuil te bekostigen, het containerpark en de ophaling van het groot vuil inbegrepen. Krijgen ze dan elk jaar niet genoeg geld van Brussel, ons geld, om dat te betalen? Ze schuiven het van zich af, dus wij betalen twee keer, via de belastingen en via de heffingen voor ons vuil én voor onze Dansmariekes én voor onze slapeloze nachten door schreeuwers en door bass-gebonk.

Ondergrondse parking

Waartoe dient het 'u dik te maken' en u te laten leegzuigen, de Hoofdstad Hasp én Rasp blijft toch doordoen. Trekt zich van ons geen zier aan. Behalve, en nu volgt een waar gebeurd verhaal. "Houben, den aannemer, moest die afgrijselijke blok zetten, waar nu de Politie zit en waar de rijke Stad - rijk van schulden- de ondergrondse parking heeft gekocht. In plaats van een betonnen bekisting in de grond te plaatsen en die ruimte leeg te pompen, zet die held een stuk of tien zware waterpompen wekenlang, in de gang en pompt hij al het water onder het centrum weg. Een ramp, ganse straten errond met lelijk gebarsten huizen.

Ik was razend. Stadje keek, zoals altijd, de andere kant op. Wat heb ik gedaan? Van alle barsten in mijn huis foto's genomen , er een agressieve tekst in grote letters ondergeschreven en straatkant op het raam geplekt. Na een tijdje is de toenmalige brandweercommandant Etienne Leers, komen bedelen of ik, als 't u belieft, die affiches niet wilde verwijderen.

'Hier is een auto gewonnen'

Hun schandalen 'uitbrengen ', daar zijn de stadsherauten vies van. Want dat kost stemmen. Ziet gij dan niet, handelaars, dat 'Hier is een auto gewonnen' u geen sikkepit oplevert? Gijlie betaalt die auto, maar hem uitloten kan niet, zolang het stadhuis jullie blijft tegenwerken en zelf al het geld aan andere 'bucht' opsmoddert.


538 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page