top of page

Welkom in Sint-Truiden, waar Bol.com de winkel is van ons allemaal!

"Verwijderen of ik hang er zwarte doeken over!"


Onwaarschijnlijk maar waar. Terwijl de lokale handelaars van Sint-Truiden zich in alle bochten wringen om de shoppers opnieuw in hun winkels te lokken, maakt de stad op sommige van zijn reclamepanelen promotie voor internetgigant Bol.com "Bijzonder jammer", reageert Werner Berebrouckx van UNIZO Sint-Truiden.


"Dit is bijzonder jammer", zegt voorzitter Werner Berebrouckx van UNIZO Sint-Truiden. "We doen er alles aan om de lokale handel te promoten, maar wanneer de stad dan reclame gaat maken voor een internetgigant als Bol.com. Tja. Ik ga de stad hier zeker over aanspreken."


Zwarte doeken

"Verwijderen of ik hang er zwarte doeken over", zegt gemeenteraadslid Eddy Elherbouti (Vooruit). Hij haalde zijn inspiratie gehaald in Lanaken, waar gemeenteraadslid Vera Jans 'CD&V) dezelfde woorden uitsprak, toen ze er het stadsbestuur van Lanaken mee confronteerde. "Dit is toch een slag in het gezicht van de vele lokale handelaars. Na al die stoffige werken, nu dit! Dan hebben we mooi spiegels zetten op de Groenmarkt, wanneer er op tal van andere plaatsen reclame gemaakt wordt voor deze internetgigant. Waar is deze stad toch mee bezig?"


"Ik ga dit nakijken"

"Die panelen zijn niet van de stad meen ik", reageert een zichtbaar verbaasde waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) wanneer ik het hem op de man af vraag "Ik laat dit nakijken en kom hier onmiddellijk op terug."

1.091 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
May 23, 2021

Er wordt natuurlijk flink betaald voor de reclame op zo'n paneel. Aan wie ?

Like
bottom of page